Klik na svetlost
klik na svetlost/19.07.2018.

Inspiring change – kreativnost pre svega

klik-na-svetlost
  • Unsplash
  • Unsplash
  • Inspiring changeUnsplash
  • Unsplash
  • Unsplash
  • Unsplash
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Inspiring change predstavlja umetničku rezidenciju i obuku koja spaja mlade umetnike, aktiviste, kulturne radnike i umetnike istraživače iz 8 zemalja, sa 5 kontinenata!

Od 6. do 18. avgusta 2018. godine, u Beogradu, osmoro mladih će učiti o preduzetničkim veštinama kao što su menadžment projekata, brendiranje, koncept design thinking-a i digitalnog marketinga; a takođe će prisustvovati javnim okupljanjima civilnog društva i lokalne umetničke scene, održati radionice učenicima srednjih škola i razvijati svoje umetničke projetke sa mentorima. 

Inspiring change rezidenti su društveno angažovani umetnici koji se bave različitim umetničkim praksama, a dolaze iz SAD-a, Brazila, Italije, Zimbabvea, Turske, Indije, Singapura i Kine. 

Cilj rezidencije je da obradi teme kao što su:

  • - rekonstruisanje uloge umetnosti u savremenom društvu,
  • - istraživanje fenomena društveno angažovane umetnosti,
  • - razvijanje komunikacije sa publikom radi kreiranja odgovora na potrebe zajednice; 
  • - te istraži kako umetnost može da pokrene promene u društvu i kako društveni umetnički aktivizam doprinosi razvoju zajednice.

 

Društvena angažovanost polaznika rezidencije potiče iz njihove borbe da se kroz umetnost suprostave raznim vidovima socijalne diskrimisanacije i da kroz svoje radove adresiraju izazove zajednice. 


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

ENDI SAMERS, INTERVJU: TAJNA BENDA THE POLICE


Najzanimljiviji, a ujedno i najvažniji aspekt ovog projekta je upravo kulturna vrednost koju nosi - naime, spajanjem pet kontinenata na jednom mestu i upoznavanjem različitih navika, umetnosti i hrane, zapravo se prikazuje lepota Balkanskih zemalja i u isto vreme se unosi različitost drugih kultura u svoju zajednicu. 


Rezidenciju Inspiring change ove godine posetiće i Ocean Znanja, nevladina organizacija iz Zagreba, koja će se predstaviti umetnicima kroz radionicu kulturnog menadžmenta, a time i otpočeti dugu saradnju sa Inspiring change. 

Inspiring change je neprofitna nevladina organizacija osnovana sa ciljem da podstakne umetnike i radnike u kulturi da budu nosioci društvenih promena. Organizacijom rukovodi tim mladih, uzrasta od 18 do 27 godina, sa sedištem u Beogradu. Pored glavnog tima, Inspiring change se oslanja na svoju mrežu umetnika, aktivista i menadžera u kulturi koji su aktivni u 12 zemalja Evrope i Azije. 

Fokus angažovanosti se sastoji u tome da se umetničkim stvaraocima pruži mogućnost da se lakše snađu u pronalaženju smernica za razvijanje svojih umetničkih projekata. Inspiring change se bavi i organizacijom umetničkih rezidencija i kurseva umetničkog preduzetništva, nudeći mentorstvo za umetnike svih uzrasta i iskustava, kroz koje se osnažuju kapaciteti društveno angažovane umetničke scene.

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box