Klik na svetlost
moja-kafica
moja-kafica
klik na svetlost/30.05.2018.

Fudbalski i filmski spektakl na Zlatiboru

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Organizatori 7. međunarodnog festivala sportskog filma (7-10. jun) i Kupa prijateljstva evropskih fudbalskih klubova (4-10. jun) najavili su, danas, iz beogradske "Kinoteke", sadržajan početak juna na Zlatiboru, planini sve više prepoznatljivoj po održavanju brojnih sportskim i kulturnih manifestacija.

- Veoma nam je drago da, baš u godini kada slavimo 125 godina organizovanog bavljenja turizmom na Zlatiboru, imamo čast da, u okviru ove dve manifestacije, ugostimo neka od najznačajnijih sportskih imena ovih prostora. Svi programi su besplatni, tako da će svi posetioci Zlatibora biti u prilici da se, uz uživanje u sportskom filmu i fudbalskim utakmicama, druže i sa našim sportskim legendama kao što su Dragoslav Šekularac, Dragan DŽajić, Dragan Stojković, Savo Milošević, Dejan Savićević - rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i suorganizator Kupa prijateljstva za fudbalere do 18 godina, Savo Milošević, naglasio je da će se na Zlatiboru spojiti sport i kultura, dve stvari veoma bitne za psihofizički razvoj naše dece. Posetioci Zlatibora će imati priliku da uživaju u fudbalskim majstorijama 10 najpoznatijih ekipa sa prostora bivše Jugoslavije i šest ekipa iz Italije, Španije, Turske i Mađarske.

Zamenik umetničkog direktora Međunarodni festival sportskog filma Aleksandar Avramović je najavio da će se projekcije održavati u sali Kongresnog centra "Srbija" na Zlatiboru i da će festival otvoriti ostvarenje "250 stepenika" sa Rađom, Kukočem, Đorđevićem i Pešićem u glavnim ulogama, a da će ga zatvoriti glumac Miloš Biković sa ruskim filmom "Led" , koji će dobiti specijalno priznanje za doprinos sportskom filmu kroz uloge fudbalera, košarkaša, šampiona u umetničkom klizanju.
Avramović je izdvojio nekoliko ostvarenja naših autora, među kojima su "Od Urugvaja do Rusije", "Svetislav Pešić - više od trenera", "Kada je srebro sijalo kao zlato" ali i sportski filmovi iz Kine, Ruande, Francuske, Crne Gore, Norveške, Rusije, Belgije, Brazila, Argentine i Nepala.

Zanimljivost Festivala predstavljaće i druženje sa srpskom sportskom heroinom Natašom Kovačević a priznanja za životno delo će dobiti Dragoslav Šekularac, Dušan Ivković, Vladimir Stanković, Dragan Kićanović, Ivica Osim, Sreten Damnjanović, Slobodan Joksimović i Vojkan Borisavljević.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box