Klik na svetlost
klik na svetlost/30.11.2019.

Data Science karavan po Srbiji

klik-na-svetlost
  • Gerd Altmann / Pixabay
Autor fotografije:

Pripredila: Lela Milivojević

Data Science karavan koji kreće naredne nedelje, obići će šest gradova Srbije u cilju decentralizacije znanja i umrežavanja različitih IT profesionalaca, data science stručnjaka i kompanija, kao i svih entuzijasta koji bi voleli da nauče više o ovoj oblasti.

U želji da Srbija bude na globalnoj mapi kada je reč o dostignućima i stručnosti profesionalca iz data science oblasti, kao i da se oformi sistem u kojem će mladi moći adekvatno da se razvijaju u ovom domenu, Data Science Srbija organizuje ovaj karavan koji će obuhvatiti šest gradova – Niš, Kragujevac, Novi Sad, Čačak, Suboticu i Beograd.

Program karavana se sastoji iz tri celine:

- predstavljanje same Data Science Srbije, njenih članova, kao i planova za budućnost;

- uvodno predavanje u kojem će predstavnici udruženja svim zainteresovanim gostima predstaviti svoje polje delovanja, odnosno predočiti na prijemčiv način čime se sve bavi jedan data scientist;

- prezentovanje primera dobre prakse koji će svim posetiocima događaja stvoriti realniju sliku o tome koliko je data science važan faktor i kako konkretno utiče na poslovanje neke firme.

Za Data Science karavan u nekom od gradova možete se prijaviti preko sledećih linkova - Niš (02.12.2019.)Kragujevac (04.12.2019.)Novi Sad (05.12.2019.)Čačak (09.12.2019.)Subotica (11.12.2019.) i Beograd (12.12.2019.).

Data Science Srbija osnovana je pre četiri godine sa ciljem da okupi sve ljude koji se bave ili žele da se bave podacima. Od nastanka rade na stvaranju uslova za razvoj stručnjaka koji praktično primenjuju svoje znanje za dobrobit ekonomije i društva. Pored toga, ova organizacija zagovara nauku o podacima kao nacionalno značajnu oblast specijalizacije Srbije.

Data Science karavan” podrazumeva niz neformalnih i sadržajem bogatih meetup-a u šest gradova Srbije. Ova serija događaja ima za cilj decentralizaciju znanja i umrežavanje različitih IT profesionalaca, Data Science stručnjaka, brendova i kompanija, kao i svih entuzijasta koji bi voleli da nauče više o Data Science oblasti. 


PROČITAJTE I:

INFORMATIČARI SRBIJE NAJBOLJI NA BALKANU


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.