Klik na svetlost
klik na svetlost/23.02.2018.

Zlatibor na Sajmu turizma:Uzbudljiva 2018!

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Zlatibor na Sajmu turizma u Beogradu predstavlja jedinstvenu ponudu kapaciteta hotela, privatnih apartmana i vila, nove vrste zabave - "adrenalin" parkove, kao i ponudu za porodice sa decom, rekao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić.On je na štandu Zlatibora na Sajmu u Beogradu novinarima kazao da svake godine sve veći broj gostiju dolazi na Zlatibor i da očekuje da se taj trend nastavi i ove godine.

"Zlatibor svake godine obogaćuje sadržaje za turiste jer intezivno ulaže u infrastrukturu, pa su u ponudi novi teren i parkovi, organizuju se izleti u Stopića pećinu koja je u novom ruhu, muzej staro selo Sirogojno, na vodopade u Gostilju, u Mokru Goru, Šarganskom osmicom, u Andić grad, Višegard, Drvengrad, kanjon Uvac i rezervat belog supa na Zlataru", rekao je Đurić. Opština Čajetina planira da ove godine završi izgradnju panoramske žičare (gondole) što će "promeniti imidž Zlatibora kao turističkog centra i privući nove goste i investitore", rekao je Đurić.

Na Zlatiboru  je u izgradnji još pet hotela s četiri i pet zvezdica, a povećan je kapacitet privatnog smeštaja - apartmana i vila.

Pored domaćih turista, najbrojniji gosti su iz Crne Gore, i Bosne i Hercegovine, a sve ih je više iz Kine, Rusije, Nemačke i Holandije.

Rekao je da će dolazak biti olakašan kada se završi auto-put Čačak-Požega, a smatra da je za dolazak više stranaca neophodno napraviti aerodrom u Ponikavama, za velike avione što bi, kako je uveren, bilo korisno i za Zlatar i Taru. Direktor Turističke organizacije "Zlatibor" Vladimir Živanović je rekao da je Zlatibor prošle godine bio najposećenije turističko mesto u Srbiji i da je i tokom zimskog raspusta povećan broj posetilaca u odnosu na prošlu godinu".

Živanović je rekao da su na Sajmu u Beogradu i hotelijeri, pa posetioci mogu odmah da vide kompletnu ponudu i iskoriste korist od rane rezervacije.

Dodao je da će "akcenat ove godine biti na ponudi sportskog turizma zbog čega su dodatno uređene pešačke i biciklističke staze, vidikovci i odmorišta", najavio je on.

"Svi posetioci Sajma turizma mogu da učestvuju u nagradnoj igri i pogledaju Zlatibor kroz virtuelnu turu", rekao je Živanović.Direktorka Javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić smatra da će žičara, ako ne do septembra, biti završena do kraja godine.

"Virtuelna šetnja gondolom na Sajmu traje 2,5 minuta, a realna će krajem godine trajati 25 minuta i gosti će se od centra Zlatibora gondolom prošetati do vrha Tornik na 1.496 metara", rekla je Božanić. 

Ona je navela da žičara košta 13 miliona evra, od čega oprema iz Francuske 9,95 miliona, a tri miliona košta izgradnja. Tu investiciju finansira Opština Čajetina.

Gondola bi trebalo da ima 55 kabina, da prevozi 600 putnika na sat brzinom od šest metara u sekundi (22 kilometra na sat), a visinska razlika od podnožja do vrha Tornik je 530 metara.

Turisti će u kabine moći da unesu i bicikle.

Više o projektu "Gold gondola Zlatibor" pročitajte OVDE.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


PROČITAJTE JOŠ: PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box