Klik na svetlost
klik na svetlost/23.02.2018.

Predavanje “Future Fictional Technology”

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

David Sheldon-Hicks, kreativni direktor prestižnog Territory studija iz Londona zaslužnog za neverovatne vizuale u filmu Blade Runner 2049, održaće predavanje u Beogradu. U organizaciji Nordeusa, predavanje pod nazivom "Future Fictional Technology"  biće održano u Klubu Fabrika 8. Marta od 18 časova.

"Future Fictional Technology" se bavi analizom između umetnosti, nauke i vizuelnog dizajna, u cilju kreiranja realističnog sveta, i istražuje predivne kompleksnost i raznolikost koje oživljavaju igru ili film.

Tim Territory studija trenutno radi na projektima, kao što su Pacific Rim Uprising i Ready Player One. Takođe je zaslužan i za neke od sjajnih vizuala u igrama Killzone 3, Forza Motorsport 6 i Need For Speed, kao i u filmovima Blade Runner 2049, The Martian, Ex_Machina i Prometheus.

U 2017. Nordeus je organizovao seriju jako posećenih predavanja od strane uspešnih eksperata iz industrije kao što su Henry LaBounta i Ron Ashtiani. Stotine gostiju, uključujući studente i predstavnike lokalnih gejming i VFX studija, su imali priliku da čuju i nauče nešto novo od strane najvećih kreatora u gejming i filmskoj industriji. Ove godine, Nordeus ponosno nastavlja tradiciju sa predavanjem kreativnog direktora Territory studija, David Sheldon-Hicksom.

David Sheldon-Hicks započeo je svoju karijeru u oblastima digitalnih medija i muzičkih spotova, gde je ostvario višegodišnju karijeru radeći za klijente, kao što su Universal, Nike, Disney i Ministry of Sound. Vremenom ga je njegova strast za umetnošću i kreativu odvela u pravcu gejminga i filma. 2010. godine, Dejvid je osnovao Territory studio, sa kancelarijama u San Francisku i Londonu, gde je nastavio svoj rad na poziciji izvršnog kreativnog direktora. Territory je u poslednjih deset godina izrastao u jedan od najprestižnijih studija, čiji tim je zaslužan za spektakularne grafike, vizuale, VFX i kreativu u ostvarenjima, kao što su Blade Runner 2049, Marvel's Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Martian, Ex_Machina i Prometheus.


Filmovi i igre nam dočaravaju detaljno konstruisane svetove, koji predstavljaju nepresušan izvor zabave i inspiracije, a koji nas stimulišu da preispitamo svoju percepciju o tome šta je moguće.  Ipak, šta je tačno to što nas na kraju ubedi da verujemo u ove neverovatne svetove i kako mi, kao dizajneri, možemo iskoristimo ove spoznaje radi suočavanja sa realnim izazovima koji nas čekaju? Tokom predavanja, David će analizirati vezu između umetnosti, nauke i vizuelnog dizajna, u cilju kreiranja realističnog sveta, i istražiti predivne kompleksnost i raznolikost koje oživljavaju igru ili film.

"Nismo mogli ni da zamislimo koliku popularnost će imati ova predavanja, kada smo započeli s njima. Od samog početka, otvorili smo vrata Nordeusa kreativnoj zajednici i doveli neke od najboljih internacionalnih profesionalaca, kako bi podelili svoje znanje na lokalnom nivou. Jako sam uzbuđen što imamo priliku da ugostimo Davida u Beogradu i time započnemo ovu godinu," izjavio je Daryl Clewlow, Head of Art u Nordeusu. "Ideja deljenja znanja i rada na unapređenju lokalne zajednice, koja deli našu strast, razlog je zbog čega smo započeli sve ovo. Nastavite da dolazite i mi ćemo nastaviti sa našim predavanjima."

Uz konstantno ulaganje u kreativnu zajednicu, kako organizovanjem predavanja i radionica od strane zaposlenih u kompaniji, tako i organizovanjem otvorenih događaja, na kojima su prisutni neki od vodećih svetskih stručnjaka, cilj kompanije Nordeus je da, uz podršku organizacija kao što su Startit i Nova Iskra, pruži što više prilika za profesionalno usavršavanje i napredovanje.

Predavanje je potpuno besplatno i namenjeno kako studentima tehničkih, umetničkih i dizajn fakulteta, tako i profesionalcima koji se bave razvojem igara, specijalnim efektima i filmom.

Prijave za predavanja su moguće OVDE. Prijave će biti otvorene od danas, pa sve do 6. marta. Broj mesta je ograničen. Potvrde uspešnih registracija i rezervacija će biti dostavljene na mejl do 7. marta.

Agenda događaja:

18:00 - 18:25 - Okupljanje, registracija i networking

18:25 - 18:30 - Daryl Clewlow - uvodna reč

18:30 - 19:20 - David Sheldon-Hicks - predavanje Future Fictional Technology

19:20 - 19:50 - Q&A

19:50 - 20:50 - NetworkingPROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

BERLIN ZA PONAVLJAČE

DAKA, SVETSKA PRESTONICA RIKŠI

KUBA: ROMANTIZAM I DIKTATURA

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.