Klik na svetlost
klik na svetlost/26.05.2017.

Otvoren Mikser festival

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Priredila: Lela Milivojević

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti Mikser festival otvoreno je u četvrtak uveče na mestu gde je sve i počelo – u legendarnim silosima nekadašnjeg Žitomlina na Donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom MIGRACIJE.

Festival je otvoren na Square bini nastupom gudačkog orkestra Lola Klasik na čelu sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Jovanovićem. River binu su otvorili Sale i Sedlari, čijeg osnivača Aleksandra Sedlara publika poznaje kao kompozitora klasične muzike, dirigenta, aranžera i multiinstrumentalistu, koji je nastupao sa našim najpoznatijim muzičarima klasične, pop i rok scene.

Mikser festival će do nedelje, 28. maja, ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Svi obrazovni i izložbeni programi Mikser festivala su besplatni, dok se ulaznice naplaćuju za večernje koncerte na River bini i to za tri od četiri festivalska dana. Posetioci imaju prilike da pogledaju izložbe dizajna, umetnosti, digitalnih tehnologija u magičnim silosima, slušaju MikserNordeus razgovore, učestvuju u kreativnim i obrazovnim radionicama, dovedu klince u Mikser Kids&Teen zonu.

Program Mikser razgovori okupiće više od 50 progresivnih, međunarodnih i domaćih stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna, arhitekture, dizajna, društvenih nauka, informacionih tehnologija, komunikacija i drugih kreativnih disciplina. Muzički program odvija se na dve bine River stage i Square stage.

Festival će ugostiti i neke od najkreativnijih kompanija iz oblasti gejminga, VFX-a i IT edukacije u posebnom silosu pod nazivom Digital Arts Expo Powered By Nordeus. Pored Nordeusa, koji je inicijator i pokrovitelj Digital Arts Expo-a, na festivalu će biti prisutne i sledeće kompanije: 3Lateral, Bunker VFX, Cofa Games, Crater Studio, EiPix, Fried, Mad Head Games, Take One, Nova Iskra, Qube 3D i Startit.

U drugom silosu u Art zoni otvorena je regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: Pad u budućnost, a u trećem internacionalna izložba dizajna Ghost project i Kuća za sve naše ljude – MH Sarajevo.

Jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnera sa prostora bivše Jugoslavije Mirko Ilić dolazi u Beograd. Pored učešća u žiriju za regionalni konkurs Kuća za sve naše ljude za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 8. septembra 2017. godine u Sarajevu, povod za posetu je i izložba Tolerancija, koja predstavlja radove najuticajnijih grafičkih dizajnera sadašnjice, a koja će biti svečano otvorena u subotu, 27. maja, u 19 sati.

Mikser bazar je i ove godine okupio dizajnere, kreativne zanatlije, proizvođače rukotvorina, nakita, odeće i obuće, dekorativnih predmeta, prodavce secondhand i vintage komada, kolekcionare, antikvare, prodavce gramofonskih ploča, kaseta, stripova, dečjih igračaka i opreme, kao i izlagače dizajnirane hrane, pića i delikatesa.

Detaljan program festivala možete naći ovde.

Pročitajte još: EXIT - SARS i Rambo u Umagu

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box