Klik na svetlost
klik na svetlost/11.04.2018.

Opština Čajetina: Donacija Domu zdravlja

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Za potrebe poboljšanja rada Doma zdravlja Čajetina, u četvrtak 12. aprila u 11 časova, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović uručiće ključeve novog automobila dr Mirjani Đurović, direktorki ove ustanove.

Opština Čajetina donirala je Domu zdravlja vozilo „Dacia stepway", koje će biti korišćeno za Službu kućne nege. Vrednost vozila je 1.187.000,00 dinara, a finansirano je iz budžeta opštine Čajetina.


Podsetimo da je Dom zdravlja u Čajetini u novembru 2017. godine dobio novi ultrazvučni aparat. Lokalna samouprava je izdvojila oko 2,5 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog aparata čajetinskom Domu zdravlja. Ovaj aparat zamenio je prethodni koji je desetak godina bio u upotrebi.

Opština Čajetina za ovakve vidove pomoći svojoj zdravstvenoj ustanovi svake godine iz budžeta izdvaja između 4 i 5 miliona dinara, sa ciljem da se stanovništvu opštine obezbedi što kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Opština i inače izdvaja sredstva za akcije kao što su Medicinsko selo i ambulantne preglede po seoskim mesnim zajednicama, kupovinu vozila, stručno usavršavanje lekara i slično.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


PROČITAJTE JOŠ: IZGRADNJA POČETNE STANICE "GOLD GONDOLE"

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box