Klik na svetlost
klik na svetlost/17.05.2017.

O mišljenju i granicama u junu u Beogradu

klik-na-svetlost
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Psihoanalitičari iz Srbije i regiona, kao i iz evropskih država okupiće se početkom juna u Beogradu na konferenciji sa temom „О mišljenju i granicama“.

Psihoanalitičko društvo Srbije, zajedno sa jedanaest psihoanalitičkih društava iz devet zemalja regiona (Austrija, Mađarska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Grčka, Italija, Turska) prvi put organizuje internacionalnu konferenciju koja će postati redovan događaj, svake druge godine u različitoj zemlji.

Ove godine, sa temom O MIŠLJENJU I GRANICAMA, od 1. do 4. juna, konferencija se održava u Beogradu.

Predavači i diskutanti su eminentni psihoanalitičari iz zemalja učesnica; konferenciju plenarnim izlaganjem otvara Jorge Canestri, predsednik Evropske psihoanalitičke federacije; ostala plenarna izlaganja predstaviće poznati psihoanalitičari iz Britanskog i Moskovskog psihoanalitičkog društva.

Teme su, kako je najavljeno, aktuelne i uvek važne, intrapsihičke i kolektivne: sećanje, trauma, migracije, unutrašnje i spoljašnje granice. Najavljena je i projekcija filma „Enklava“ (2015).

Ovo je jedinstvena prilika za sve stručnjake iz čitavog regiona da se okupe i zajedno razmišljaju o pitanjima koja su višestruko povezana kako sa zajedničkom istorijom, tako i sa savremenim trenutkom kroz koji prolazi Evropa i čitav svet.

Pročitajte još: Grejson Peri: Taština malih razlika
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box