Klik na svetlost
klik na svetlost/26.03.2018.

"Kuhinje sveta" u aprilu u Beogradu

klik-na-svetlost
  • Pixabay
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Pixabay
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Jedinstveni festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica "Kuhinje sveta" bice odrzan 20. i 21. aprila 2018. godine u hotelu Royal Inn u Beogradu (ul. Kralja Petra 56).

Na jednom mestu predstaviće se proizvođači organskih proizvoda, kakaoa, začina, testenina, vina, francuskih sireva, kulena, ovsenih krekera, proizvoda s tartufima... Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši, kao što je slatko od ljutih paprika, sladoled od domaćih sorti voća i vinove loze, knedli s voćem, meda s dodacima…
Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane i ajurvedski zdravstveni centar.
Kuhinju svi vole! I glumci, pevači, novinari...

Da kuhinju i spremanje hrane svi vole, potvrdile su i mnogobrojne poznate ličnosti koje će održati radionice ili predavanja tokom dva festivalska dana. Pored Katarine Samardžić, autorke emisije na TV Kitchen „Katy the Cook“, Maje Volk, doktorke i autorke knjige o sirovoj hrani, doktora Saše Plećevića, poznatijeg kao dr Feelgod, na festivalu će učestvovati i mnoga druga poznata lica koja uživaju u spremanju hrane i pripremi raznovrsnih recepta za svoje emisije, blogove ili restorane.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

BERLIN ZA PONAVLJAČE

DAKA, SVETSKA PRESTONICA RIKŠI

KUBA: ROMANTIZAM I DIKTATURA


Snežana Jandrlić, poznata je, ne samo po fantastičnom vokalu i pesmi «Dolazi zima» već i po ukusnim makrobiotičkim receptima i koji će biti tema njenog predavanja. Olivera Rosić, poznata autorka recepata srpske posne kuhinje, sa učesnicima festivala će spremati sirove torte bez šećera, dok će Maja Petrović, autorka nagrađivanog bloga «Vitki gurman» govoriti o zdravoj hrani i «guruima».

Specijalan gost festivala je ambasada Indonezije u čije ime će, indonežanski kuvar, na radionici pripreme hrane, predstaviti najpoznatiji proizvod svoje zemlje: nudle i nekoliko jela s nudlama.

Tokom trajanja festivala, dok roditelji mirno razgledaju i kupuju poznate proizvode kuhinja iz Srbije, Indonezije i Francuske, deca će moći da uživanju na celodnevnim interaktivnim radionicama. koje će voditi vrtić i predškolska ustanova «Lavić Mravić», predškolska ustanova «dr Sima Milošević» i «Mali kuvari», udruženje građana koje promoviše zdravu ishranu i zdravije stilove života.

Raspored radionica za odrasle i decu biće objavljen do 14. aprila 2018. godine. Sve radionice, uključujući i radionicu za najmlađe otvorene su za javnost, a broj mesta je ograničen.

Ulaz na Festival "Kuhinje sveta" je besplatan.

PROČITAJTE JOŠ: MAČU PIKČU - MAGIJA NAPUŠTENOG GRADA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.