Identitet u amanet
identitet u amanet/19.07.2019.

Zlatibor: Sabor trubača Zapadne Srbije

identitet-u-amanet
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Aleksandrija Ajduković / Pixabay / Zlatibor Press

Ustanova Sportski centar Čajetina 46. put po redu organizuje tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju, Sabor trubača Zapadne Srbije, predtakmičenje za Guču.

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija 46. Sabor trubača zapadne Srbije -predtakmičenje za Guču, u organizaciji Sportskog centra Čajetina biće odrđana 20. i 21. jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru.„Tradicionalno subotom organizujemo smotru izvornog narodnog stvaralaštva gde nas očekuje nastup kulturno-umetničkih društava, pevačkih grupa i frulaša. Planiran je program od oko sat vremena a od 20 sati se očekuje koncert Gordane Lazarević i nakon tog koncerta i koncert duvačkih orkestara prošlogodišnjih pobednika sabora gde će nastupiti orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i orkestar Marka Gligorijevića iz Bajne Bašte“, kaže Gorica Stanić iz SC Čajetina.

Drugog dana saborovanja u nedelju, 21. jula program počinje u 8 časova kada će stanovnike i goste Zlatibora pozdraviti trubačka budilica. Defile trubačkih orkestara počeće u 16 časova a takmičenje pod nazivom „Zlatibore moj zeleni bore“ biće održano od 17 časova.


„Orkestre će ocenjivati stručni žiri u čijem sastavu će biti: Dragoslav Stanisavljević Fredi –prva truba Big Bend orkestra RTS-a, zatim Marko Đorđević-prvi solista pomenutog benda i Irina Maksimović-etnomuzikolog iz Beograda“, dodaje Gorica Stanić.

Sabor se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a sponzori manifestacije su TO Zlatibor, luna park „Obilić“ i „Zlatiborski vozić“. U realizaciji programa, i ove kao i prethodnih godina, veliku pomoć pružaju zlatiborski ugostitelji.

Nakon završetka takmičenja i proglašenja najboljih orkestara posetioce ove manifestacije od 21 sat očekuje koncert Dejana Matića.


PROČITAJTE I:

UŽIČKA SVADBA - POD KONCERTNOM PALICOM ČAUŠA


Tekst je deo projekta “Digitalna razglednica Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.