Identitet u amanet
moja-kafica
moja-kafica
identitet u amanet/10.12.2018.

Muzički festivali i kulturna baština

identitet-u-amanet
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Završna tribina iz ciklusa Kulturna diplomatija Srbije biće održana u utorak, 11. decembra, u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini kada će biti reči o muzičkim festivalima i njihovoj ulozi u promovisanju muzičke kulturne baštine Srbije.

Na tribini će govoriti Oliver Đorđević, predsednik World music asocijacije Srbije; Milan Radulović, sekretar Muzičke omladine Novog Sada, glavni i odgovorni urednik festivala NOMUS; Ivan Petrović, predsednik Upravnog odbora EXIT fondacije; Dragan Ambrozić, glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograd; Jovanka Višekruna, osnivač Art link festivala, potpredsednica Evropskog borda umetničkih festivala, predsednica Savez međunarodnih festivala umetnosti Srbije (SEFA) i Bojan Đorđević, osnivač festivala Ring Ring i Todo Mundo. Urednik i moderator biće Jasna Dimitrijević, upravnica Zadužbine Ilije M. Kolarca.


O NEMATERIJALNOJ KULTURNOJ BAŠTINI I JEDNOM NJENOM SEGMENTU - SVADBENIM OBIČAJIMA MOŽETE ČITATI OVDE.


Koliko je aktivna muzička scena Srbije u svetu, iz perspektive nekoliko muzičkih organizacija i udruženja? Šta su najveće prepreke u većoj promociji muzičke kulturne baštine Srbije u Evropi i svetu? Koliko i kako muzički festivali u Srbiji doprinose kulturnoj diplomatiji i promociji naše zemlje? To su neke od tema o kojima će biti reči na tribini.

Ciklus tribina o kulturnoj diplomatiji Srbije organizuju Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Univerzitetom umetnosti u Beogradu, a uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

Na prethodnim tribinama se razgovaralo o književnosti i o kulturnom nasleđu u funkciji kulturne diplomatije Srbije.

Inicijativa za organizaciju ovog ciklusa tribina o kulturnoj diplomatiji Srbije potiče sa UNESKO Katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, koja u ovoj godini obeležava 15 godina rada i međunarodne saradnje sa vodećim institucijama u oblasti kulture i obrazovanja.


PROČITAJTE I: 

FILHARMONIJA SVIRA TEHNO

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.