Identitet u amanet
identitet u amanet/10.12.2018.

Muzički festivali i kulturna baština

identitet-u-amanet
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Završna tribina iz ciklusa Kulturna diplomatija Srbije biće održana u utorak, 11. decembra, u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini kada će biti reči o muzičkim festivalima i njihovoj ulozi u promovisanju muzičke kulturne baštine Srbije.

Na tribini će govoriti Oliver Đorđević, predsednik World music asocijacije Srbije; Milan Radulović, sekretar Muzičke omladine Novog Sada, glavni i odgovorni urednik festivala NOMUS; Ivan Petrović, predsednik Upravnog odbora EXIT fondacije; Dragan Ambrozić, glavni i odgovorni urednik programa Doma omladine Beograd; Jovanka Višekruna, osnivač Art link festivala, potpredsednica Evropskog borda umetničkih festivala, predsednica Savez međunarodnih festivala umetnosti Srbije (SEFA) i Bojan Đorđević, osnivač festivala Ring Ring i Todo Mundo. Urednik i moderator biće Jasna Dimitrijević, upravnica Zadužbine Ilije M. Kolarca.


O NEMATERIJALNOJ KULTURNOJ BAŠTINI I JEDNOM NJENOM SEGMENTU - SVADBENIM OBIČAJIMA MOŽETE ČITATI OVDE.


Koliko je aktivna muzička scena Srbije u svetu, iz perspektive nekoliko muzičkih organizacija i udruženja? Šta su najveće prepreke u većoj promociji muzičke kulturne baštine Srbije u Evropi i svetu? Koliko i kako muzički festivali u Srbiji doprinose kulturnoj diplomatiji i promociji naše zemlje? To su neke od tema o kojima će biti reči na tribini.

Ciklus tribina o kulturnoj diplomatiji Srbije organizuju Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Univerzitetom umetnosti u Beogradu, a uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

Na prethodnim tribinama se razgovaralo o književnosti i o kulturnom nasleđu u funkciji kulturne diplomatije Srbije.

Inicijativa za organizaciju ovog ciklusa tribina o kulturnoj diplomatiji Srbije potiče sa UNESKO Katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, koja u ovoj godini obeležava 15 godina rada i međunarodne saradnje sa vodećim institucijama u oblasti kulture i obrazovanja.


PROČITAJTE I: 

FILHARMONIJA SVIRA TEHNO

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box