Fotografija
fotografija/9.11.2018.

"U jednom dahu" - Nemanja Radulović

fotografija
  • Dušica Stojanović
  • Dušica Stojanović
  • Dušica Stojanović
Autor fotografije:

Razgovarala: Lela Milivojević & Foto: Dušica Stojanović

Izložba fotografija “U jednom dahu” Ružice Milovanović, koja je otvorena u četvrtak, 8. novembra u Kolarčevoj zadužbini, jeste jedna prelepa priča, pre svega, o prijateljstvu.

Fotografije su nastale tokom tri dana koliko je Ružica početkom godine provela na probama i koncertima violiniste Nemanje Radulovića i orkestra Double Sens.

“Ono što danas imate priliku da vidite jeste jedna prelepa priča o prijateljstvu pre svega, jer Double Sens to jeste. Tu nema nikakvih jezičkih barijera jer... oni se smeju zajedno. Smeju se iz srca uz muziku koja ih duboko povezuje. Malo je reći, kao i samih reči koje mogu opisati sve što bih želela da kažem. Zato volim da reči pretvorim u fotografije jer one pričaju za mene”, izjavila je Ružica Milovanović za Kaleidoskop media na otvaranju izložbe.

Želela bih da večeras uživate u umetnosti, da se družite i pričate - da izađete odavde sa osmehom. Da imate dobre i loše kritike i da ih podelite. Ja ću biti srećna ako odavde izađete sa nekom emocijom.

Mlada autorka je najavila izložbu kao "priču o prijateljstvu, ljubavi, muzici i puno osmeha". “Jednog zimskog dana obradovala me je poruka u kojoj je bilo postavljeno pitanje. Pitanje koje tada nije slutilo da će postati izložba.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Početkom godine imala sam priliku da provedem tri fantastična dana sa Nemanjom Radulovićem i njegovim orkestrom Double Sens; da uživam u čarima njihove muzike, njihovih proba, pauza, koncerata… pre svega društva. Imala sam tu privilegiju da podelim sa njima osmeh, po koju reč, da čujem neke zanimljive priče od svih njih - kako su povezani, ko živi u Parizu, ko u Beogradu.

Muzika koju oni zajedno sviraju je magična, a energija koja postoji između njih dok izvode svaki komad je fantastična i mislim da se ne može opisati rečima. Dozvolili su mi da budem pored njih na bini, kao i iza bine.  Nisu se bunili, jako su bili prijatni i opušteni. Utisak koji su ostavili na mene, u mom srcu, trajao je mesecima. Puno vam hvala!


OVDE možete pročitati ekskluzivni intervju sa dugogodišnjim fotografom magazina Life, Stivenom Šapirom, jedim od najcenjenijih fotografa našeg vremena. On je fotografisao Martina Lutera Kinga, Roberta Kenedija, bio je zadužen i za fotografisanje setova za filmove poput Kopolinog „Kuma“ i Skorsezeovog „Taksiste“. Autor je mnogobrojnih fotografija Dejvida Bouvija, Endija Vorhola, grupe Velvet Underground... 


Kroz petnaest foto kolaža možete videti celu priču koja je trajala tri dana. Prve violine, druge violine, viole, violončela, kontrabas, klavir, čembalo, udaraljke, … svi su tu!”, Ružica Milovanović u kratkim crtama prepričava svoju priču o izložbi “U jednom dahu”.

Izložbu, koja je postavljena u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine, moći ćete da pogledate do 18. novembra svakog dana od 15 do 20 sati.

Na otvaranju izložbe prikazan je i prateći video zapis u kojem su učestvovali Boban Stošić, Dragan Đorđević, Sonja Kalajić, Jelena Dimitrijević i Aleksandra Đorđević.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.