Fotografija
fotografija/7.06.2019.

Otvorena izložba Betina fotografija 2019

fotografija
  • Lela Milivojević
  • Lela Milivojević
  • Lela Milivojevic
  • Lela Milivojevic
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Izložba Betina fotografija godine 2019 otvorena je 6. juna u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda kada su dodeljene i nagrade ovogodišnjeg konkursa za novinsku fotografiju.

Prvu nagradu dobio je fotoreporter Vladimir Živojinović za fotografiju Majke, nastalu u Srebrenici, drugu nagradu Marko Risović, fotoreporter National Geographic Srbija za fotografiju pod naslovom Pillars of democracy, nastalu nakon napada na novinara Milana Jovanovića u Grockoj, a treću nagradu dobio je fotoreporter Tanjuga Sava Radovanović za fotografiju Budućnost Srbije.

Nagrade je dodelio stručni žiri koji čine istoričarka umetnosti i aktuelna umetnička direktorka Artgeta Milena Marjanović, te fotografi Nenad Petrović i Imre Sabo. Oni su odabrali 44 fotografije koje će biti do 27. juna izložene.

Nagradu publike dobio je Siniša Pašalić, fotoreporter Euroblica Banjaluka za fotografiju Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića. U glasanju preko Fejsbuka učestvovalo je više od 7.500 ljudi, a prvonagrađeni rad dobio je 2.382 glasa.

Betina fotografija godine je jedini međunarodni konkurs profesionalne medijske fotografije u regionu i organizuje se već 16 godina. Uživa visok kredibilitet u struci i u javnosti, doprinoseći popularizaciji medijske fotografije, saradnji profesionalaca i međusobnom razumevanju.

Nagrađene fotografije u galeriji iznad teksta.


PROČITAJTE I:

SMEDEREVAC NAJBOLJI FOTOGRAF U ČIKAGU

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.