Fotografija
fotografija/3.12.2017.

Press Photo Srbija večeras u Domu omladine

fotografija
  • Mitar Mitrović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Izložba „Press Photo Srbija“ biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji Doma Omladine u Beogradu.
Nagradu „Press Photo Srbija“ dobio je Mitar Mitrović. Saša Preradović je pobedio u kategoriji „Okolina“, Željko Sinobad u kategoriji „Okolina reportaža“, zatim Mitar Mitrović u kategoriji „Vesti“, kao i Miloš Bičanski u kategoriji „Vesti reportaža“, dok je Irfan Ličina dobio nagradu u kategoriji „Život“, a Igor Čoko u kategoriji „Život reportaža“.

Organizator konkursa je Centar za razvoj fotografije, a postavka radova i uručenje nagrada odvijaju se u sklopu Festivala fotografije „Vizualizator“.

PROČITAJTE: IGOR ČOKO - FOTOGRAFIJE IZ GROTLA ŽIVOTA

Sastav ovogodišnjeg žirija činili su: Marko Đurica- predsednik žirija i fotograf Reutersa, Dalibor Danilović- fotograf magazina „Glorija“, Ken Kobre- profesor foto-žurnalizma sa Univerziteta San Franciska, fotograf Sanja Knežević i Predrag Uzelac- profesor Akademije umetnosti Novog Sada.
„Press Photo Srbija“ održava se dvanaestu godinu zaredom, sa ciljem afirmacije i razvoja foto-novinarstva u Srbiji. Visoki umetnički i profesionalni standardi, pored ključne uloge etike u fotografskoj i srodnim profesionalnim zajednicama, nalaze se u fokusu projekta. Izložba otkriva nove tendencije u foto-žurnalizmu, aktuelne događaje- izbegličku krizu i druga socijalna pitanja prepoznatljiva široj javnosti, prezentovana kroz najbolje radove srpskih fotografa.

“Vizualizator” je prvi festival fotografije koji se pojavio na teritoriji Srbije, a ovo je peta godina njegovog održavanja. Gosti od 22. novembra imaju priliku da posete različite izložbe na više lokacija u gradu, a među njima je i egzibicija “Press Photo Srbija” koja će ujedno obeležiti i zatvaranje ovogodišnjeg festivala.

PROČITAJTE JOŠ: STIVEN ŠAPIRO: FOTOGRAF SA VRHA SVETA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box