Fotografija
fotografija/3.12.2017.

Press Photo Srbija večeras u Domu omladine

fotografija
  • Mitar Mitrović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Izložba „Press Photo Srbija“ biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji Doma Omladine u Beogradu.
Nagradu „Press Photo Srbija“ dobio je Mitar Mitrović. Saša Preradović je pobedio u kategoriji „Okolina“, Željko Sinobad u kategoriji „Okolina reportaža“, zatim Mitar Mitrović u kategoriji „Vesti“, kao i Miloš Bičanski u kategoriji „Vesti reportaža“, dok je Irfan Ličina dobio nagradu u kategoriji „Život“, a Igor Čoko u kategoriji „Život reportaža“.

Organizator konkursa je Centar za razvoj fotografije, a postavka radova i uručenje nagrada odvijaju se u sklopu Festivala fotografije „Vizualizator“.

PROČITAJTE: IGOR ČOKO - FOTOGRAFIJE IZ GROTLA ŽIVOTA

Sastav ovogodišnjeg žirija činili su: Marko Đurica- predsednik žirija i fotograf Reutersa, Dalibor Danilović- fotograf magazina „Glorija“, Ken Kobre- profesor foto-žurnalizma sa Univerziteta San Franciska, fotograf Sanja Knežević i Predrag Uzelac- profesor Akademije umetnosti Novog Sada.
„Press Photo Srbija“ održava se dvanaestu godinu zaredom, sa ciljem afirmacije i razvoja foto-novinarstva u Srbiji. Visoki umetnički i profesionalni standardi, pored ključne uloge etike u fotografskoj i srodnim profesionalnim zajednicama, nalaze se u fokusu projekta. Izložba otkriva nove tendencije u foto-žurnalizmu, aktuelne događaje- izbegličku krizu i druga socijalna pitanja prepoznatljiva široj javnosti, prezentovana kroz najbolje radove srpskih fotografa.

“Vizualizator” je prvi festival fotografije koji se pojavio na teritoriji Srbije, a ovo je peta godina njegovog održavanja. Gosti od 22. novembra imaju priliku da posete različite izložbe na više lokacija u gradu, a među njima je i egzibicija “Press Photo Srbija” koja će ujedno obeležiti i zatvaranje ovogodišnjeg festivala.

PROČITAJTE JOŠ: STIVEN ŠAPIRO: FOTOGRAF SA VRHA SVETA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.