Fotografija
fotografija/21.02.2017.

Beogradski irski festival - foto konkurs

fotografija
  • Oksana Toskić
  • Oksana Toskić
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Beogradski Irski Festival, čije će se peto izdanje održati od 6. do 22. marta, raspisao je foto konkurs na dve teme: „Beograd koji nestaje” (Ghost-Belgrade) i „Svetlo” (Illumination), a pobednike očekuju vredne nagrade.

Prva tema foto konkursa „Beograd koji nestaje” predstavlja sve ono što, zahvaljujući razvoju grada, polako nestaje ili postoji još samo u tragovima. Rok za prijem fotografija i kratkih video radova (do 5 minuta dužine) otvoren je do 3. marta. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće biti prikazani žiriju. Pobednici će biti proglašeni 11. marta, na izložbi fotografija u Kulturnom centru REX u 15h. Glavna nagrada u ovoj kategoriji: GoPro Hero Session kamera.

A šta je o svojoj strasti ka fotografiji u intervjuu za portal Kaleidoskop media rekao čuveni fotograf Stiven Šapiro, koji je tokom četiri decenije ovekovečio imena poput Dejvida Bouvija, Martina Lutera Kinga. Mohameda Alija, Žakline Onazis, pročitajte OVDE.


Druga tema foto konkursa je „Svetlo” (Illumination) i trajaće od 16. marta (sumrak) do 18. marta (zora). Ova kategorija je vezana za sve građevine koje će biti osvetljene zelenom bojom tokom proslave Dana svetog Patrika: Most na Adi, Palata Albanija, hotel Moskva, Glavna pošta, Kanadska ambasada, hotel Park. Mapu objekata možete pronaći u našoj brošuri. Ukoliko bude još objekata dodato na listu osvetljenih, informacije ćemo objaviti putem Facebook stranice. Od učesnika tražimo fotografije sa ličnim pečatom kao i kreativne prikaze tog „zelenog” trenutka.

Rok za slanje radova iz ove kategorije je 20. mart. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće biti prikazani žiriju. Pobednici ove kategorije će biti proglašeni na zatvaranju festivala 22. marta. Glavna nagrada u ovoj kategoriji: GoPro Hero Session kamera.

Facebook pobednik (odabir publike) dobija jedno romantično noćenje za dvoje u Smokvici (Molerova ulica, Beograd). Napomena: datum se bira u zavisnosti od slobodnog termina.

Radovi se šalju na adresu info@irishfest.rs, a pristigle fotografije biće objavljene na Facebook stranici Beogradskog Irskog festivala (www.facebook.com/BelgradeIrishFestival) gde će biti omogućeno glasanje za najbolje.

Peto izdanje Beogradskog Irskog Festivala, koje će se održati od 6. do 22. marta, predstaviće na više lokacija u Beogradu deo očaravajuće irske kulture.

Publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, zatim savremeni plesni performans, izložbe, koncerti, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Na festivalu će nastupiti i održati radionicu čuvena plesačica Jean Butler, a gost festivala biće i David Caffrey, reditelj nove sezone popularne serije “Peaky Blinders” (Birmingemska banda) koja se i kod nas sa uspehom prikazuje. Ovogodišnji fokus filmskog programa biće irska muzika.

U okviru muzičkog programa koncert će održati kantautor Dylan Tighe (Dilan Taj) koji će se beogradskoj publici predstaviti sa jedinstvenim audio-vizuelnim performansom uz 5.1 surround zvučni sistem i 3D projekcije. Tu je i izložba renomiranog irskog fotografa Conora Fergusona.

Glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku sledećih institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Carlsberg, Jameson, Turistička organizacija Beograda, Bitef teatar i Beogradska sekcija CID-UNESCO, Jugoslovenska Kinoteka, KC Rex, KC Grad, Smokvica i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.  

Pročitajte još:

Oksana Toskić: Bez cenzure

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.