Film
film/30.07.2019.

Stiže "Holivud" Kventina Tarantina

film
  • Con Film Srbija
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / foto: Con Film SrbijaPosle dva meseca od završetka Kanskog festivala na kojem je premijerno prikazan, novi film Kventina Tarantina “Bilo jednom...u Holivudu” stiže u domaće bioskope već 15. avgusta.

Sam Tarantino je film opisao kao "priču koja se dešava u Los Anđelesu 1969, na vrhuncu hipi Holivuda i ljubavno pismo Holivudu njegovog detinjstva.

Ljubavno pismo Kventina Tarantina filmskoj industriji 1969. godine – ostvarenje „Bilo jednom…u Holivudu“, oborilo je rekord po pitanju zarade prvog vikenda prikazivanja na blagajnama bioskopa u Americi.Po ostvarenoj zaradi od 41 miliona dolara, „Bilo jednom…u Holivudu“ prevazišao je Tarantinov epski film „Prokletnici“ (Inglorious Bastards) iz 2009. godine. Uspehu filma doprinela je neverovatna glumačka ekipa koju je Tarantino okupio – Bred Pit, Leonardo Dikaprio, Margo Robi

Radnja filma „Bilo jednom…u Holivudu“ vraća gledaoce u šesdesete godine prošlog veka i prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Bred Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije izneverio publiku, i zbog toga su i očekivanja publike u Srbiji velika.


PROČITAJTE I:

SRBIJA U HOLIVUDU: LJUDI MAČKE, 1942.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.