Film
film/19.02.2019.

Srebrni medved nemačko-srpskom filmu

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Na ovogodišnjem 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nemačka rediteljka Angela Šanelec (Angela Schanelec) osvojila je nagradu "Srebrni medved," u kategoriji za najbolju režiju, za film "Bio sam kod kuće, ali..."

Podsetimo da je srpski film "Šavovi" osvojio nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama Berlinskog filmskog festivala.

Drama, nastala u nemačko-srpskoj koprodukciji, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na FEST-u, 3. marta, u Kombank dvorani, a kasnije će se naći i u bioskopskoj distribuciji.Dečak Filip (Jakob Lassalle), trinaestogodišnji osnovac nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao zdravo za gotovo.

PROČITAJTE I:

¶ POBEDA GLUMACA: BEZ ŠUNDA U BEOGRADSOM DRAMSKOM POZORIŠTU ¶

¶ FEST: MILENA DRAVIĆ U POSLEDNJOJ ULOZI ¶


Rediteljka i scenaristkinja filma  Angela Šanelec  rekla je o filmu: „Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika"

U ostalim ulogama: Maren Eggert, Marcel Kohler, Wolfgang Michael, Dane Komljen, Jelena Kuljić i drugi.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.