Film
film/9.05.2019.

Projekcija filma "Na crnoj listi" u Ušću

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu večeras moći da pogleda film "Na crnoj listi", čija je projekcija, prethodno planirana Dvorani Kulturnog centra i u Art bioskopu Kolarac.

Organizatori festivala su podsetili da je taj film, autora Sare Marković i Nikole Dragovića, već imao premeštenu projekciju, nakon što je prošle nedelje zatvorena Dvorana Kulturnog centra po nalogu protivpožarne inspekcije, kada je deo programa festivala izmešten u alternativne prostore.

Film na "Na crnoj listi", koji se nalazi u takmičarskom programu festivala, dokumentarac je o pripadnicima kineske meditacijske prakse "Falun Gong" i njihovom progonu i hapšenju u Beogradu 2014. godine tokom ekonomskog samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji oslikava ono što se dešava kada se finansijski interesi stave ispred ljudskih prava, naveli su organizatori.

Film će danas biti prikazan u 19 sati u dvorani Sinepleksa Ušće i novosadskom bioskopu Arena Sinepleks u 20.30, a dodatne projekcije će se održati 10. maja u 19 sati u Sinepleks Ušću, kao i 14. maja u 19 sati u bioskopu Centra za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu.

Svi ostali programi zakazani za danas biće prikazani po planu, u Art Bioskopu Kolarac. Od sutra, 10. maja, programi prethodno zakazani za DKC prikazuju se u Kombank dvorani, u sali 6. Karte kupljene za projekcije u DKC-u mogu se zameniti pred projekcije u novim prostorima održavanja. 

Više informacija o filmu „Na crnoj listi“

Sara Marković, Nikola Dragović, Srbija, 2019, 73'

Šta biva kad država proglasi prosečnog čoveka za državnog neprijatelja? Prateći događanja s margina kineskog samita u Beogradu 2014, kad je policija faktički kidnapovala grupu aktivista za ljudska prava iz zemalja EU, otkrivamo priču o surovom progonu meditaciijske prakse Falun Gong u Kini, političkim pritiscima na male zemlje, ali istovremeno i gorku istinu o svetu u kom živimo – gde je trgovina prioritet, a ljudska prava su uvek na drugom mestu.


PROČITAJTE I:

BELDOCS: IZGUBLJENI DOKUMENTARAC O LEONARDU KOENU


FILM O GORBAČOVU NA BELDOCS FESTIVALU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box