Film
film/9.05.2019.

Projekcija filma "Na crnoj listi" u Ušću

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu večeras moći da pogleda film "Na crnoj listi", čija je projekcija, prethodno planirana Dvorani Kulturnog centra i u Art bioskopu Kolarac.

Organizatori festivala su podsetili da je taj film, autora Sare Marković i Nikole Dragovića, već imao premeštenu projekciju, nakon što je prošle nedelje zatvorena Dvorana Kulturnog centra po nalogu protivpožarne inspekcije, kada je deo programa festivala izmešten u alternativne prostore.

Film na "Na crnoj listi", koji se nalazi u takmičarskom programu festivala, dokumentarac je o pripadnicima kineske meditacijske prakse "Falun Gong" i njihovom progonu i hapšenju u Beogradu 2014. godine tokom ekonomskog samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji oslikava ono što se dešava kada se finansijski interesi stave ispred ljudskih prava, naveli su organizatori.

Film će danas biti prikazan u 19 sati u dvorani Sinepleksa Ušće i novosadskom bioskopu Arena Sinepleks u 20.30, a dodatne projekcije će se održati 10. maja u 19 sati u Sinepleks Ušću, kao i 14. maja u 19 sati u bioskopu Centra za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu.

Svi ostali programi zakazani za danas biće prikazani po planu, u Art Bioskopu Kolarac. Od sutra, 10. maja, programi prethodno zakazani za DKC prikazuju se u Kombank dvorani, u sali 6. Karte kupljene za projekcije u DKC-u mogu se zameniti pred projekcije u novim prostorima održavanja. 

Više informacija o filmu „Na crnoj listi“

Sara Marković, Nikola Dragović, Srbija, 2019, 73'

Šta biva kad država proglasi prosečnog čoveka za državnog neprijatelja? Prateći događanja s margina kineskog samita u Beogradu 2014, kad je policija faktički kidnapovala grupu aktivista za ljudska prava iz zemalja EU, otkrivamo priču o surovom progonu meditaciijske prakse Falun Gong u Kini, političkim pritiscima na male zemlje, ali istovremeno i gorku istinu o svetu u kom živimo – gde je trgovina prioritet, a ljudska prava su uvek na drugom mestu.


PROČITAJTE I:

BELDOCS: IZGUBLJENI DOKUMENTARAC O LEONARDU KOENU


FILM O GORBAČOVU NA BELDOCS FESTIVALU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.