Film
moja-kafica
moja-kafica
film/6.01.2020.

Proglašeni dobitnici Zlatnih globusa

film
  • Con Film Srbija / Bilo jednom u Holivudu
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas / Beta/ Foto: Con Film Srbija


Dobitnici Zlatnih globusa za 2020. godinu su proglašeni, a dok su mnogi kao laureate očekivali pojedina imena, druga su stigla kao iznenađenje. Od Kventina Tarantina do Fibi Valer-Bridž, u Holivudu su se okupile brojne slavne ličnosti na ceremoniji koja je izdvojila najznačajnije glumce, reditelje, filmove i TV ostvarenja u minuloj godini.

Film „1917“ Sema Mendesa osvojio je nagrade za najbolji film i režiju na dodeli Zlatnih globusa, kojom se otvara sezona filmskih priznanja u Holivudu.

Najnoviji film Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu“ (Once Upon a Time… in Hollywood) osvojio je nagradu za najbolju komediju.


Rene Zelveger proglašena je za najbolju glumicu u drami, za ulogu u filmu „Judy“, dok je za najboljeg glumca u drami proglašen Hoakin Feniks za ulogu u filmu „Joker“.

Lora Dern pobedila je u kategoriji epizodna ženska uloga za lik advokata u filmu Noe Baumbaha „Marriage Story“.

Za epizodnu mušku ulogu nagrađen je Bred Pit za „Bilo jednom u Holivudu“, dok je nagradu za scenario za taj film primio Kventin Tarantino.

Za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja nagrađen je „Parasite“, dok je „Missing Link“ proglašen za najbolji animirani film.

Ceremonija dodele Zlatnog globusa, 77. po redu, održana je sinoć u Los Anđelesu, dva dana pre završetka nominacija za Oskara.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


PROČITAJTE I:

FEST: DŽON MALKOVIČ DOLAZI U BEOGRAD


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.