Film
moja-kafica
moja-kafica
film/24.08.2020.

Poziv srpskim slikarima i VFX artistima

film
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Cover foto: Małgorzata KuźnikBeogradski studio Digitalkraft priprema se za novi veliki poduhvat – film “Seljaci”, koji će realizovati u koprodukciji sa poljskim studijom Break Thru Films. Poljski autorski tim poznat je po svom prethodnom projektu “S ljubavlju, Vinsent”, ovenčanom mnogobrojnim nagradama među kojima i nominacijama za Oskara, BAFTA i Golden Globe.

Prvi put primenjena tehnika oslikavanja animacije učinila je da ovo ostvarenja sa oduševljenjem bude prihvaćeno od strane struke i ostvari, možda najveći, komercijalni uspeh animiranog filma za odrasle i postane najuspešniji poljski film svih vremena. Upravo taj inovativni proces koju je Break Thru razvio biće korišćen i za produkciju novog filma, te će naši slikari i artisti imati priliku da se upoznaju sa ovim jedinstvenim načinom rada i budu deo sledećeg najambicioznijeg evropskog projekta.

U novembru 2019. kontaktirali su nas producenti filma “S ljubavlju, Vinsent” (Loving Vincent), Sean Bobbitt i Hugh Welchman (dobitnik Oskara za animirani film “Peter and the Wolf”), iznoseći nam ideju da sa nama realizuju novi projekat pod nazivom “Seljaci” – “The Peasants”, čiji scenario predstavlja adaptaciju istoimenog romana poljskog nobelovca Vladislava Rejmonta. Film prema scenariju i u režiji Dorote Kobjele i Hugha Welchmana takođe bi se kreirao tehnikom animacije uljanog slikarstva. Verujem da ćemo zajedno pomeriti granice ove tehnike još fluidnijim i organskijim slikarskim postupkom i izazvati evoluciju u animaciji uljanog slikarstva pomerajući granice animiranog filma”, kaže Jelena Angelovski iz Digitalkrafta.

Pored uspostavljanja dogovora o saradnji sa Digitalkraft-om, producenti su posetili depo arhiva Narodnog muzeja u Beogradu u kome su odabrali dela slikara iz perioda akademskog realizma koja će se naći u filmu: “Vesela braća”, autora Uroša Predića, “Predeo u Bavariji”, Milana Popovića i “Prodavačica cveća” Miloša Tenkovića. Naša ponovo oživljena kulturna baština postaće tako vidljiva kroz ovo delo, koje želi da u umetničkom i produkcijskom smislu ujedini slovenske zemlje koje karakteriše tradicija u seoskom načinu života, a Srbija stiče mogućnost da se dodatno pozicionira kroz svoju likovnu umetnost u sam centar svetske kinematografije.

Digitalkraft je tim povodom otvorio poziv za prijem 15 novih članova tima, akademskih i neakademskih slikara, profesionalca u izradi reprodukcija, koji se je otvoren do 18. septembra putem linka https://join.breakthrufilms.pl/xs/

Tokom dve godine koliko je planirano da traje realizacija projekta, pored slikara, u kontinuitetu će biti angažovano oko 20 VFX artista, 2 supervizora srpskog slikarskog tima – Biserka Petrović i Vladimir Vinkić koji su bili deo filma “S Ljubavlju Vinsent”, a supervizora čitavog projekta biće Ana Pakljanac iz studija Digitalkraft.

Snimanje filma u trajanju od 36 dana već je započelo u Poljskoj, a ukupni budžet iznosi 4,5 miliona evra.

Seljaci” će u kinematografskom smislu biti sofisticiraniji i ambiciozniji od “S ljubavlju, Vinsent”, i označiće evoluciju u animaciji uljanog slikarstva, pomerivši još jednom granice u istoriji animiranog filma, navode iz studija Digitalkraft.


PROČITAJTE I:

DEJVID RASEL, INTERVJU - NESTALA JE MISTIKA "RATOVAZVEZDA"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.