Film
film/18.02.2022.

Počeo Festival dokumentarnog filma ДОК #4

film
  • Filip Olćan
  • Filip Olćan
  • DOK festival
  • Filip Olćan
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Filip Olćan

 

Sinić je u Kombank dvorani svečano otvoreno četvrto izdanje festivala dokumentarnog filma ДОК #4. Na otvaranju je prikazan film „Kuda smo krenuli?", debitantsko dugometražno ostvarenje ruskog autora Ruslana Fedotova, a tokom naredna tri festivalska dana publiku očekuje još 18 filmova. Osim projekcija, u subotu, 19. februara biće održan i masterklas na temu crowdfundinga filmova koji će voditi producentkinja Nurdan Tekeoglu.

Na otvaranju su se publici obratili direktor Kombank dvorane Igor Stanković i umetnički direktor festivala Igor Toholj.

Predstavljen je i tročlani žiri publike koji će ove godine odlučivati o jednoj od nagrada u okviru takmičarske selekcije Enter DOK. Žiri čine Katarina Tomanović, Dušan Vukomanović i Milan Rakić. O drugom pobedničkom filmu odluku će doneti glasovi publike koja svaki film ocenjuje od 1 do 5.
 
Otvaranju festivala prisustovali su i gosti ovogodišnjeg izdanja, reditelj filma „Vreme za odlazak" Orhan Tekeoglu i njegova supruga producentkinja Nurdan Tekeoglu, a festival je zvanično otvorila Nuraj Kajadžan Sinbil, rediteljka filma „Napušteni" koji je deo ovogodišnje takmičarske selekcije. 
 
Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane, dok se ulaznice za festival prodaju na blagajni Kombank dvorane.


PROČITAJTE I:

NOVI HRABRI SVET ZA JUBILARNI 50. FEST


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.