Film
film/29.05.2019.

Otvoren Festival francuskog filma

film
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaUz prisustvo ljubitelja francuske kinematografije sinoć je, u Kombank Dvorani počeo prvi Festival francuskog filma. Francuski reditelj Erik Laven čiji je film „Bez filtera" (Chamboultout/ No filter) otvorio ovaj filmski događaj pozdravio je publiku i u duhu komedije koja mu je svojstvena najavio početak jedne lepe srpsko-francuske saradnje. 

Prisutnima se obratio i ambasador Republike Francuske u Srbiji gospodin Frederiko Modoloni, kao i glumci Tamara Krcunović i Radivoje Raša Bukvić, "kumovi" Festivala francuskog filma. 


 
"Bez filtera" reditelja Erika Lavena prati priču Beatris, koja proslavlja objavljivanje svoje knjige u kojoj priča o nesreći koja je zadesila njenog muža. Iako je postao slep Frederik je zabavan i potpuno nepredvidiv - bez filtera. 

"Scenario za film je nastao u vozu na putu ka Marseju. Delimično je zasnovan na istinitoj priči. Moja prijateljica, sa časova tenisa, napisala je knjigu u kojoj je govorila o svojim prijateljima, a njima se to baš i nije dopalo"  rekao je reditelj Laven. 
 
Domaća publika imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film „Laka devojka" (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film „Sibil"(Sibyl) rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala francuskog filma, 1. juna.


PROČITAJTE I:

ODLAZAK ANJES VARDE

EPSKA DIMENZIJA SLUČAJA MAKAVEJEV


U glavnom programu biće prikazan i dokumentarac, poslednji film rediteljke Anjes Varde "Varda By Agnes", koji do sada nije prikazivan kod nas, a svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine. Među ostalim filmovima na Festivalu će se naći još ostvarenja, kao što su: "Jaovo putovanje" („Yao") reditelja Filipa Godoa, „Kazanova, poslednja ljubav" (Casanova, Last Love") reditelja Benoa Žakoa, „Osećam se dobro" (I Feel Good) reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, „15 minuta rata" (L'intervention/15 Minutes Of War) reditelja Freda Grivoa.

Pored glavnog programa od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani biće prikazana i retrospektiva filmova rediteljke Anjes Varde.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kombank Dvorane.

Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box