Film
moja-kafica
moja-kafica
film/7.08.2019.

Nišvil: Digitalna verzija "Ljubav i moda"

film
  • Jugoslovenska kinoteka
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Jugoslovenska kinotekaPosle Beograda, digitalno restaurirana verzija filma „Ljubav i moda" danas će biti premijerno prikazana i u Nišu u okviru Nišville Muvie Summita.

Izuzetno popularni film “Ljubav i moda” režirao je Ljubomir Radičević, koji je i autor scenarija zajedno sa Nenadom Jovičićem. Film predstavlja dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina, a pored velikana sedme umetnosti okupio i neka od najvećih imena iz sveta muzike sa ovih prostora.

Ova muzička komedija je premijerno prikazana 1960. godine. Uloge su tumačili Beba Lončar, Dušan Bulajić, Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić, Severin Bijelić, Miloš Žutić, Jelena Žigon, Janez Vrhovec… Epizodne uloge tumačili su i Arsen Dedić i Gabi Novak.

Muzika iz filma je stekla kultni status (Vlastimir Đuza Stojiljković, Gabi Novak, Ivo Robić). Hit je bila pesma Darka Kraljića “Devojko mala”, u izvođenju Đuze Stojiljković, a koju je VIS “Idoli” prepevao osamdesetih godina.

Projekcija počinje u 21 sat i biće upriličena u okviru programa Drive-In Movie koji je smešten na izlaznom platou Niške Tvrđave.

Ulaz je besplatan a očekuje se veliki broj filmofila i članova niškog Vespa Cluba Naissus.

Film "Ljubav i moda" je rastauriran u okviru projekta Vip Kinoteka sa ciljem da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji se sprovodi u saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile i koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.


PROČITAJTE I:

RESTAURISAN FILM "TRI KARTE ZA HOLIVUD"

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.