Film
film/19.04.2023.

Kanski festival zatvara “Elemental”

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Pixar studio se vraća na Kanski festival sa najnovijom animacijom Elemental i to kao ostvarenje koje će 27. maja svojom svetskom premijerom zatvoriti 76. po redu ugledni filmski festival. 


Film koji će 27. maja zatvoriti ovogodišnji Kanski festivala biće animacija Pixar studija "Elemental" reditelja Piter Son (Peter Sohn), kada će se ujedno održati i svetska premijera filma. Iako se već dugi niz godina pirkazuju animacije na festivalu u Kanu, ovo je prvi put da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje. 

Nakon animacija "Do neba", "U mojoj glavi" i "Duša", najnovije ostvarenje Pixar studija "Elemental" je četvrti animirani naslov uvaženog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije.
 
Kreativni direktor Pixar studia, Pit Dokter kaže da je povratak u Kan poseban momenat.
 
"Dok svi izlazimo iz naših pandemijskih čaura i okupljamo se u sobama za razgovor, dnevnim listovima za animaciju i na neplanskim sesijama, radost je i čast što se Pixar ponovo vratio na Kroazetu," rekao je Dokter dodajući "U režiji izvanrednog pripovedača Pitera Sona, "Elemental" je tako smešan, punog srca, iskren i zadivljujući za gledanje. Stvoren je da ga publika iskusi na velikom ekranu i srećan sam što će svoju premijeru imati u Kanu."
 


Upravo Pixarov film "Do neba" (Up) reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

U neobičnoj metropoli, u Elementalu, zajedno poput ljudi žive četiri osnovna elementa -vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i "vatrenu" mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i "poput vode" relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer kako njeni roditelji ističu "Elementi se nikad ne mešaju!"

Najnovije ostvarenje je živopisna animirana priču o različitostima i njihovoj privlačnosti, a reditelj Piter Son (Peter Sohn), poznat je i po animaciji "Dobri dinosaurus"  iz 2015. godine.

Sinhronizovana animacija Elemental će se od 15. juna naći na repertoaru domaćih bioskopa.

PROČITAJTE I:

ZVANIČNA SELEKCIJA 76. KANSKOG FESTIVALA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.