Film
film/19.05.2023.

Kan: Indijana Džons i artefakt sudbine

film
  • Disney Studios
  • Disney Studios
  • Disney Studios
  • Disney Studios
  • Disney Studios
  • Disney Studios
  • Disney Studios
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Disney Studios

 

Sinoć je na trenutno najotmenijem mestu, na prestižnom filmskom festivalu u Kanu održana svetska premijera filma "Indijana Džons i artefakt sudbine", sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. Kompletna glumačka ekipa filma prošetala je crvenim tepihom tradicionalno pozirajući pred brojnim objektivima, a kako pišu internacionalni mediji Harison Ford je emotivno uzvratio na pozdrave petog, a kako se ističe možda i poslednjeg nastavka jedne od najslavnijih franšiza u istoriji filma.Direktor Kanskog festivala Teri Fermo uručio je Fordu počasnu nagradu Zlatnu palmu: "Veoma sam dirnut ovim" izjavio je Ford, a prenosi Variety, "Kažu pred smrt vidiš kako ti život prolazi pred očima, ja sam upravo video moj život pred očima. "

Poslednji nastavak voljene franšize, u kojoj poznati holivudski glumac Harison Ford (Harrison Ford) reprizira čuvenu ulogu heroja arheologa naći će se u bioskopima 29. juna.

U poslednjem nastavku igraju i danski glumac Mads Mikelsen, kao i zvezda TV serije ''Flibeg'' (Fleabag) Fibi Voler-Bridž. Reditelj filma ovaj put je Džejms Mangold, a slavni Stiven Spilberg koji je do sada režirao sve filmove o Indijani, našao se u ulozi producenta filma.

Podsetimo, prvi film "Otimači izgubljenog kovčega" o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar. Drugi deo franšize, film „Ukleti hram" nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod" iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje" u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.


PROČITAJTE I:

UTICAJ ČAROBNJAKA IZ OZA NA DEJVIDA LINČA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box