Film
moja-kafica
moja-kafica
film/13.06.2021.

KAN: 24 filma u trci za Zlatnu palmu

film
  • Pixabay
  • Unplash
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Posle prošlogodišnje pauze zbog pandemije, kada je Kroazeta prvi put u svojoj istoriji ostala prazna, jedan od najglamuroznijih filmskih festivala ove godine se vraća svom tradicionalnom izdanju.

74. Međunarodni filmski festival u Kanu biće održan od 6. do 17. jula, a u trci za Zlatnu palmu nalaze se 24 filma, među kojima ostvarenja Italijana Nanija Moretija, Amerikanca Šona Pena, Rusa Kirila Serebrenikova i Francuza Žaka Odijara, saopštili su organizatori.

Na spisku se nalaze i filmovi "Anette" Leosa Karaksa, koji će biti prikazan na otvaranju festivala, kao i "French Dispatch" američkog reditelja Vesa Andersona i "Benedetta", holandskog režisera Pol Verhovena.

U trci za Zlatnu palmu festivala biće prikazana četiri filma čiji su autori rediteljke.

Van takmičenja će biti prikazan film "De son vivant" (Za života), francuske rediteljke Emanuel Berko (Emmanuelle Bercot) sa slavnom Katrin Denev (Catherine Deneuve) u glavnoj ulozi.

Tokom festivala će biti prikazano više od 60 filmova.

O najboljim ostvarenjima odlučivaće žiri kojem predsedava slavni američki reditelj Spajk Li (2018. osvojio je kanski Gran pri sa filmom „BlacKkKlansman“ i prvi je crnac na čelu glavnog žirija u istoriji Kanskog festivala), dok će počasna „Zlatna palma“ za životno delo biti uručena Džodi Foster, glumici koja je obeležila svetski film.


PROČITAJTE I:

"AMERIČKA UTOPIJA" DEJVIDA BIRNA NA BELDOKSU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.