Film
moja-kafica
moja-kafica
film/19.04.2021.

Film "Anet" otvara Kanski festival (VIDEO)

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Drama i mjuzikl "Anet" (Annette), šesto igrano ostvarenja francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa otvara 74. Međunarodni filmski festival u Kanu koji će biti održan od 6. do 17. jula.

Devet godina nakon nagrađivanog filma "Sveti motori" (Holy motors) koji se našao u konkurenciji za prestižnu nagradu festivala u Kanu, francuski reditelj Leos Karaks (Leos Carax) grandiozno se vraća tradicionalnoj filmskoj smotri sa svojim najnovijim filmom "Anet" (Annette).

Drama sa elementima mjuzikla otvoriće 6. jula predstojeći 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, a nakon večeri otvaranja film u kojoj glavne uloge tumače Marion Kotijar, Adam Drajver, Sajmon Helberg i drugi, ući će u takmičarsku konkurenciju, u Glavnom programu festivala.

Drama "Anet" ujedno i Karaksovo prvo ostvarenje na engleskom jeziku smeštena je u savremenom Los Anđelesu.

Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote.

Predsednik Međunarodnog filmskog festivala u Kanu Pjer Leskir istakao je da je svaki film Leosa Karaksa događaj za sebe, kao i da predstojeći film ispunjava očekivanja: "Anet je poklon kojem su se nadali ljubitelji bioskopa, muzike i kulture, onaj za kojim smo čeznuli  tokom protekle godine," dodao je Leskir. 

Tjeri Fremo, umetnički direktor festivala ističe da je stvaralaštvo Leosa Karaksa zasnovano na moćnim gestovima i misterioznim alhemijama koje su tajna modernosti i večnosti bioskopa.

Ovogodišnji tradicionalni filmski festival u Kanu održaće se od  6. do 17. jula.


PROČITAJTE I:

49. FEST - POVRATAK U BUDUĆNOST


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.