Film
film/22.01.2019.

Dan domaćeg filma u 8 gradova Srbije

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Projekcije domaćih dokumentarnih filmova biće održane 24. januara u osam gradova Srbije, okviru programa "Dan domaćeg filma" u organizaciji Filmskog centra Srbije, najavili su iz FCS.

FCS sa udruženjem DOK Srbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. 

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima. Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije. Publika u Nišu imaće prilike da vidi film "Enkel" Aleksandra Reljića, a poštovaoci dokumentaraca u Vranju ostvarenje "Dugo putovanje u rat" Miloša ŠkundrićaFilm Tee Lukač "Najvažniji dečko na svetu" biće prikazan u Novom Sadu, dok će publika u Novom Pazaru biti u prilici da vidi ostvarenje "Wongar" Andrijane Stojković. 

U Čačku će biti prikazana dva filma: "Tako mi na istoku" Katarine Mutić i "Dnevnik jednog kamiondžije" Miloša Ljubomirovića. 

PROČITAJTE I:

FILM O PEPU MUHIKI NA FESTU

MILOŠ ŠKUNDRIĆ - DUGO PUTOVANJE U RAT

Dokumentarac "Gora" Stefana Miloševića biće prikazan u Vrnjačkoj Banji, a u Leskovcu ostvarenje "Pejzaži rata, pejzaži mira" Arona Sekelja i film "Siguran posao" Igora M.Toholja. Ljubitelji dokumentaraca u Zrenjaninu imaće priliku da vide film "Okupirani bioskop" Senke Domanović.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box