Film
moja-kafica
moja-kafica
film/11.12.2019.

Četvrti festival meta filma

film
  • Promo
Autor fotografije:

Priredila: Lela Milivojević

Četvrti festival meta filma biće održan od 12. do 14. decembra u Art bioskopu Kolarac, a na ovogodišnjem izdanju festivala u fokusu je reditelj Goran Marković.

Festival će otvoriti dve epizode televizijske serije Milutina Petrovića “Nebojša Čelik – Kako preživeti moderna vremena” nakon čega će biti prikazan film Paola Virzija “Čudesne noći”.

U fokusu ovogodišnjeg festivala je reditelj Goran Marković čiji će filmovi „Mnoštvo i manjina“ i „Delirijum tremens“ biti prikazani u petak, 13. decembra, nakon čega će uslediti razgovor sa autorom.

Četvrti festival meta filma predstaviće i rediteljku nove generacije Marinu Radmilac filmom “Who the Fuck Are You” koji je premijerno prikazan na nedavnom Festivalu autorskog filma.

Poslednjeg dana festivala biće uručena nagrada “Branko Vučićević“ nakon čega će biti prikazan film nagrađenog autora.

Nagrada “Branko Vučićević“ posvećena je sećanju na izuzetnog autora i prevodioca, tvorca pojma “srpska montaža“, koji je svojim scenarističkim opusom dao dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma.

Dosadašnji dobitnici ove nagrade su snimatelj i reditelj Miša Milošević i likovni umetnici i filmski autori, Neša Paripović i Ljubomir Šimunić.

U meta filmovima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije, a to su ujedno i filmovi koji govore o filmovima – o procesu njihove pripreme i snimanja. U njima se koriste video materijali različitog porekla poput kućnih filmova, televizijskih snimaka i eksperimentalnih filmova. S druge strane, meta filmovi su česta pojava i u prestižnoj holivudskoj produkcji.

Kompletan program festival možete pogledati ovde.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

DOBRIČIN PRSTEN MIRJANI KARANOVIĆ


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.