Film
film/7.07.2020.

Boemska rapsodija u drive-in bioskopu

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaVeć treću nedelju u Drive in bioskopu na Adi Beograđani uživaju u filmovima pod vedrim nebom iz svojih automobila. Zadovoljstvo da filmove gledaju potpuno besplatno, građani će imati do 23. jula.

U nedelju 12. jula od 21h posetioci će moći da se podsete filmskog hita iz 2018. godine, koji je upamćen po enormnoj gledanosti, ali ne bez razloga. U pitanju je Boemska rapsodija, biografski  film o životu i karijeri frontmena čuvenog benda The Queen, Fredija Merkjurija u kom glavnu ulogu tumači američki glumac Rami Malek, koji svojim izgledom neverovatno podseća na muzičku ikonu Merkjurija. Malek  je za ulogu slavnog muzičara osvojio Oskar za glavnu mušku ulogu 2019. godine, ali Zlatni globus iste godine.Beomska rapsodija, kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, muzička drama reditelja Dekstera Flečera i Brajana Singera prati meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aid-u, kada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike. Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa Queen u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike. U ostalim ulogama su Džozef Mazelo, Ben Hardi...Istovremeno, publika će uživati i uz  čuvene „FEST-ovce" iz 1971. godine Goli u sedlu, koji je na veliko platno tada doneo velike zvezde Pitera Fondu i Denisa Hopera, ali i 2001: Odiseja u svemiru Stenlija Kjubrika.

Biće prikazan i četvorostruki ovogodišnji Oskarovac, južnokorejski film Parazitkoji se nalazi i na repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF, ali i  avanturistički film  iz 2019. godine „Džumandži sledeći nivo."

PROČITAJTE I:

NAGRADA ALEKSANDAR LIFKA MIRJANI KARANOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.