Film
film/3.06.2020.

Bioskop na terasi Kolarca

film
  • Pixabay
Autor fotografije:

Piše: Lela Milivojević

Art bioskop Kolarac će nakon dva i po meseca od poslednje projekcije početi da radi u petak 5. juna, ali u novoj formi, kao Bioskop na terasi Kolarca.

Poštujući sve mere kojima se sprečava širenje pandemije korona virusa, zbog kojih su bioskopske dvorane i dalje zatvorene, Art bioskop Kolarac svim ljubiteljima sedme umetnosti, u periodu od 5. do 15. juna priređuje veliko filmsko zadovoljstvo - BIOSKOP NA TERASI KOLARCA.

Reč je o prostoru koji je adaptiran za bioskopske projekcije. Beograđani će svako veče od 20.30, pod vedrim nebom, moći da uživaju u najkvalitetnijim ostvarenjima, koja su obeležila evropsku produkciju prethodnih godina.

Program Bioskopa na terasi Kolarca obuhvata 11 projekcija i ukupno devet naslova. Prvi na programu u petak 5. juna (sa početkom u 20.30) naći će se italijanski triler Ukradeni Karavađo, režisera Roberta Anda.

Producent programa Art bioskopa Kolarac Nemanja Boškov objašnjava za Kaleidoskop media da je ideja o Bioskopu na terasi Kolarca, odnosno bioskopu na otvorenom nastala iz želje da se napravi mali iskorak u došadašnjoj bioskopskoj praksi na Kolarcu.

Želja je da priredimo filmski užitak na koji gledaoci nisu navikli posećujući dvoranu Art bioskopa i da u novom ambijentu pokušamo da još više promovišemo i približimo filmsko stvaralaštvo mlađem delu publike.

Upitan o očekivanja od Bioskopa na terasi Kolarca i dosadašnjim reakcijama publike, Boškov kaže da su prve reakcije po objavljivanju ideje i programa veoma pozitivne.

Očekujemo, pre svega, da se publika uželela dobrih filmova i to je jedan od glavnih razloga zbog čega od ponedeljka 8. juna nećemo reprizirati filmske naslove. Na programu će se naći filmovi koje publika nije imala prilike ranije da pogleda kod nas, kao i neki stariji naslovi za koje smatramo da se nisu dovoljno zadržali na repertoaru ili oni koje bi filmofili želeli ponovo da pogledaju. Na kraju, očekujemo takođe da nas prate dobri vremenski uslovi.

Nemanja Boškov očekuje da će posetioci uživati u svakom filmu za koji se odluče, a izdvaja, iako je konkurencija poprilično jaka, Nevidljivi život, najbolji film ovogodišnjeg FEST-a, i film Neobični.

Kad je reč o povratku u bioskopske dvorane, Nemanja kaže da za sada nema konkretnog rešenja, ali se nada da će se situacija do sredine ili najkasnije do kraja meseca popraviti i da će od tog trenutka Art bioskop Kolarac biti ponovo u prilici da posetiocima priredi veći broj projekcija.

Nemanja Boškov navodi i da je nova forma Art bioskopa na terasi Kolarca samo jedna od ideja koja je za sada sprovedena u delo. Inicijative i motivacija postoje, međutim, zbog novonastale situacije poništen je veći deo raspisanih konkursa, pa je teško davati obećanja.

Prvi film na programu u petak 5. juna (sa početkom u 20.30) je italijanski triler Ukradeni Karavađo, režisera Roberta Anda.

Valerija je pisac iz senke za scenaristu koji nema inspiraciju. Kada od nepoznate ličnosti dobije sinopsis novog filma, započinje uzbudljiva intriga... Isti film biće na programu u subotu i nedelju, dok će nakon toga publika svako naredno veče moći da uživa u drugom filmskom naslovu.


PROČITAJTE I:

MOJ OFF: ZLATNE PALME KANSKOG FESTIVALA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.