Film
film/29.01.2019.

Beograd: Festival evropskog filma

film
  • Erik Witsoe / Unsplash
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Sedmi po redu Festival evropskog filma otvoren je maja 2018. godine u Zaječaru i nakon gostovanja u još 13 gradova širom Srbije, ovog meseca se završava projekcijama u Beogradu.


Budući da trenutno Rumunija predsedava Evropskom unijom, festival otvara rumunski film „Rođendan“ koji će biti prikazan 30. januara u 18:00 časova u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7, Beograd). Tom prilkom publici će se obratiti Nj.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Nj.E. Kristina-Oana Popa, ambasadorka Ambasade Rumunije u Republici Srbiji.

Moto festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”. U okviru kampanje promocije kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) organizovali su sedmi po redu Festival evropskog filma čija je svrha otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film. Na taj način su gledaoci dobili priliku da saznaju više o kulturnoj baštini zemalja čiji će filmovi biti prikazani tokom trajanja festivala.


PROČITAJTE JOŠ:

¶ FEST VREMEPOLOV ¶

¶ FILM ZAŠTO SMO KREATIVNI? OTVARA DOK#1 FESTIVAL ¶


¶ FEST: MILENA DRAVIĆ U POSLEDNJOJ ULOZI ¶


Tokom deset dana festivala, počev od srede 30. januara, sve do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18:00 i 20:00 časova, beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova Starog kontinenta. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu. Ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom 011/4045-400.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box