Film
film/17.11.2016.

Vlada Divljan, Nebeska tema

film
  • Producentska kuća Starhill
  • Producentska kuća Starhill
  • Nemanja Đorđević / Producentska kuća Starhill
  • Producentska kuća Starhill
  • Producentska kuća Starhill
  • Producentska kuća Starhill
Autor fotografije:

Producentska kuća Starhill se ovih dana priprema za poslednju fazu snimanja filma “Nebeska tema” o životu i radu Vlade Divljana.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljen je kao filmska posveta jednom od najznačajnijih muzičkih autora sa naših prostora. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi biće sličan odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

“U septembru i oktobru uspešno je obavljeno snimanje pretposlednjeg bloka filma Nebeska tema, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma je počela 15. novembra. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo da ga snimamo”, kaže reditelj i scenarista Mladen Matičević.

U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimaće se u zatvorenim prostorima, a početkom proleća biće snimljene neke scene koje zahtevaju lepo i sunčano vreme. Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak leta naredne godine.

Hibridna forma filma “Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvek nije viđen na našim prostorima.

U filmu učestvuju Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Pročitajte još:

Moji dobri drugari, Metallica i Iron Maiden

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Goran Pavic
15.05.2019.

Nikada nebih ni pomislio umanjiti vrednosti Vlade Divljana.....ALI stvarno sam se ponekad tajno nadao da ce prestati to neizmerno preterivanje. Njegove vrednosti kao smekera nepobitno . Da skratim ...objavite javno koliko je novca sakupljeno dobrovoljnim prihodom za snimanje Filma.Zar je potrebno sakupljati novac od obozavatelja-ica da bi se snimio film(Dokumentarac) o takvoj zvezdi ? KAKVA SRAMOTA to moze samo Balkan da podnese .