Film
film/29.03.2018.

Virtuelna realnost na Martovskom festivalu

film
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Nalazite se u sred iračke pustinje. Napuštena zgrada, pretvorena u vojni logor. Oko vas su samo žene, u vojničkim unformama. Gde god da pogledate, sede i čiste oružje. Pucnji iz daljine, iza vaših leđa, govore vam da se bitka približava. Iako će vam izgledati da ste u centru borbe kurdskih žena boraca protiv Islamske države, zapravo ćete biti u holu Doma omladine Beograda, na 65. Martovskom festivalu. 

Ali, zahvaljujući tehnologiji Virtualne realnosti (VR), specijalnim naočarima i slušalicama koje ćete staviti, i uzbudljivim VR dokumentarnim filmovima koje Martovski festival prvi donosi u Beograd, izgledaće vam da ste u centru akcije.

Gde god da okrenete glavu, kuda god da pogledate, stajaćete u centru radnje. Neuporedivo sa bilo kojim drugim bioskopskim iskustvom, VR dokumentarci koje Martovski festival predstavlja od gledalaca prave direktnog učesnika stvarnih događaja i situacija. Bilo da su u pitanju ratni okršaji u Iraku, ili šetnja kroz mali kineski grad koji se raspada i menja pod naletima globalizacije, ili netaknutne amazonske šume neokaljane civilizacijom koja im preti sa svih strana, VR dokumentarci donose jedinstven doživljaj posmatranja koji izjednačava stvarni život i film. U nemogućnosti da napravimo razliku, prepuštamo se da nas priče, atmosfera i emocije ovih filmova nose kao da smo direktni učesnici onoga što nam se pred očima dešava.

Filmska tehnologija se menja, i Martovski festival donosi u naš grad ono najnovije što film može da ponudi. Ali i VR dokumentarci zadržavaju ono što dobar film čini dobrim filmom – upečatljive junake i nestvarne prizore.

U holu sale Amerikana Doma omladine Beograda, tokom vikenda - 30. i 31. marta od 12 do 22 časa, potpuno besplatno pogledajte filmove Sanctuaries of silence, Sun ladies i Born into exile.

PROČITAJTE JOŠ: CECA BOJKOVIĆ - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box