Film
film/16.11.2017.

"Tranzicija" na Festivalu „Transfrontal"

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve transfobije Udruženje građana „Egal" i Merlinka festival organizuju Festival kulture, aktivizma, zdravlja i politika trans* zajednice „Transfrontall" koji se održava od petka 17. novembra do nedelje 19. novembra u UK „Parobrod"

U okviru Transfrontalla u subotu 18. novembra u 20 časova u bioskopu Dragan Gaga Nikolić u UK „Parobrod" biće organizovana projekcija kratkog filma „Tranzicija" Milice Tomović, koja će zajedno sa glumicom Ivanom Vuković razgovarati sa publikom. Film je prikazan na Toronto International Film Festivalu, dobio nagradu za najbolji kratki film na Sarajevo Film Festivalu, kao i nagradu za najbolji kratki film u regionalnoj konkurenciji na Merlinka festivalu.

PROČITAJTE JOŠ: NIKOLA LJUCA: FILM JE STVAR  TRENUTKA

Film prati Janu, koja dva dana pred odlazak u Ameriku koristi vreme da se pozdravi sa svojim bendom, prijateljima, bivšom devojkom i porodicom. Svi oni dele osećaj žaljenja dok se opraštaju sa njom, ali opet i sreću zbog njene svetle budućnosti u Mičigenu, gde je primljena na postdiplomske studije. Jedino njena sestra zna istinu, a to je da Jana ne odlazi iz zemlje zbog studija, ona odlazi da bi promenila pol.

Pored „Tranzicije" u okviru Transfrontalla biće organizovane projekcije dokumentarnog filma „Tranzicija na Kubi" i igranog filma „Viva" u petak, 17. novembra u 18 i 20 časova, koji na svoje načine predstavljaju život trans* zajednice na Kubi, kao i igranog filma „Gan Hil Roud" u subotu, 18. novembra u 18 časova o mačo ocu koji se suočava sa činjenicom da je njegov sin zapravo njegova ćerka.

Ulaz je slobodan.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box