Film
film/12.07.2017.

Počasno srce Sarajeva Džonu Klizu

film
  • printscreen youtube
  • printscreen youtube
Autor fotografije:
Kaleidoskop media 

Legendarni britanski komičar Džon Kliz ovogodišnji je dobitnik Počasnog srca Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Džon Kliz biće gost ovogodišnjeg 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) i tom prilikom će mu biti uručeno priznanje Počasno srce Sarajeva, saopštila je direkcija ove regionalne filmske smotre koja će biti održana od 11. do 18. avgusta.

Ovaj 77-godišnji nagrađivani engleski glumac, komičar, pisac, filmski producent, poznat je po ulogama u humorističkim serijama „Leteći cirkus Montija Pajtona“ i „Falični pansion“, kao i po filmovima „Monti Pajton i Sveti Gral“, „Brajanov život po Montiju Pajtonu“ i „Riba zvana Vanda“.

Publika filmskog festivala u Sarajevu će, nakon dodele nagrade, imati priliku da pogleda upravo čuvenu komediju „Riba zvana Vanda“.

Pored rada na komedijama, Kliz je sa Ser Antonijem Džejem osnovao kompaniju za poslovnu obuku Video Arts koja je za dvadeset godina postala najveća kompanija takve vrste izvan SAD.

Britanski glumac je i autor dve knjige u saradnji sa psihijatrom Robinom Skinerom „Kako preživeti svoju porodicu“ i „Kako preživeti život“, koje su postale bestseleri.

Kliz trenutno obavlja dužnost rektora na Univerzitetu Kornel.

Pročitajte još: Srpska devojka sa udaraljkama

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box