Film
moja-kafica
moja-kafica
film/6.03.2018.

Dobitnik Oskara "Oblik vode" u bioskopima

film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
  • Promo / MCF MegaCom Film
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Film "Oblik vode", reditelja Giljerma del Tora, trijumfovao je na nedavno završenoj dodeli Oskara, a domaća publika će nakon premijernog prikazivanja na Festu, od četvrtka, 8. marta imati priliku da ga pogleda u bioskopima širom Srbije.

Ovo ostvarenje je bilo nominovano u 13 kategorija, a osvojilo je četiri nagrade Oskar i to u kategorijama za najbolji film, najbolju  režiju, najbolju scenografiju i najbolju muziku.Pored bajkovitog sinopsisa, pažnju publike svakako najviše privlači biće iz vode, a Giljermo del Toro govori o tome kako je nekoliko godina radio na kostimu ovog lika:

- Tri godine smo radili na tome da se njegov lik dizajnira i pokrene. Većinu vremena sam ja to finansirao. Potrošio sam nekoliko stotina hiljada dolara iz svog džepa da napravim "stvorenje". Bilo je potrebno oko godinu dana da se dizajnira pre nego što je napravljeno. I onda smo ga napravili od gline na staromodan način. Tri vajara je radilo na njemu 24/7. Nekoliko puta smo ga kompletno farbali. Onako kako sada izgleda, mislim da postoji trenutak u filmu gde više ne vidite stvorenje već njegov karakter.Obik vode je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije. Pored Seli Havkins, glavne uloge su priprale Oktaviji Spenser, Majkl Šenonu i Ričard Dženkinsu.
Domaća publika će film "Oblik vode" moći da pogleda od četvrtka, 8. marta u bioskopima širom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box