Film
film/27.03.2017.

Dani srpskog filma u Zagrebu

film
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
Autor fotografije:

Izvor: Kinoteka

Biseri iz fonda Jugoslovenske kinoteke biće prikazani, uz aktuelnu produkciju, na Danima srpskog filma u Zagrebu, koji se održavaju od 3. do 7. aprila u bioskopu Kino Tuškanac.

Na programu su prvi srpski igrani film Karađorđe iz 1911. godine (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa) u režiji Čiča Ilije Stanojevića, kao i Grešnica bez greha (1930) Koste Novakovića i Nevinost bez zaštite (1942) Dragoljuba Aleksića.

Iz perioda socijalističke Jugoslavije uvršteni su popularni filmovi Maratonci trče počasni krug Slobodana Šijana i Specijalno vaspitanje i Nacionalna klasa Gorana Markovića, kao i kontroverzni Plastični Isus Lazara Stojanovića.

Od novije produkcije odabrani su Tilva Roš Nikole Ležajića, Vlažnost Nikole Ljuce, Travelator Dušana Milića, Otvorena Momira Miloševića, S/Kidanje Koste Đorđevića, Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem Bojana Vuletića i Inkarnacija Filipa Kovačevića.

Manifestaciju organizuje Hrvatski filmski savez u saradnji sa ambasadom Srbije u Zagrebu, Filmskim centrom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Srpskim narodnim vijećem i Zagreb film festivalom.

Pročitajte još:

Finci po prvi put na Festivalu igre

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.