Film
film/27.03.2017.

Dani srpskog filma u Zagrebu

film
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
  • Kinoteka/Promo
Autor fotografije:

Izvor: Kinoteka

Biseri iz fonda Jugoslovenske kinoteke biće prikazani, uz aktuelnu produkciju, na Danima srpskog filma u Zagrebu, koji se održavaju od 3. do 7. aprila u bioskopu Kino Tuškanac.

Na programu su prvi srpski igrani film Karađorđe iz 1911. godine (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa) u režiji Čiča Ilije Stanojevića, kao i Grešnica bez greha (1930) Koste Novakovića i Nevinost bez zaštite (1942) Dragoljuba Aleksića.

Iz perioda socijalističke Jugoslavije uvršteni su popularni filmovi Maratonci trče počasni krug Slobodana Šijana i Specijalno vaspitanje i Nacionalna klasa Gorana Markovića, kao i kontroverzni Plastični Isus Lazara Stojanovića.

Od novije produkcije odabrani su Tilva Roš Nikole Ležajića, Vlažnost Nikole Ljuce, Travelator Dušana Milića, Otvorena Momira Miloševića, S/Kidanje Koste Đorđevića, Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem Bojana Vuletića i Inkarnacija Filipa Kovačevića.

Manifestaciju organizuje Hrvatski filmski savez u saradnji sa ambasadom Srbije u Zagrebu, Filmskim centrom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Srpskim narodnim vijećem i Zagreb film festivalom.

Pročitajte još:

Finci po prvi put na Festivalu igre

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box