Film
film/26.02.2017.

Dan uoči Oskara dodeljene nagrade Spirit

film
  • printscreen
  • Guliver/GettyImages
Autor fotografije:
Priredila: Lela Milivojević

Dan uoči Oskara, dodeljene su nagrade Spirit za nezavisne filmove. Film „Mesečina“ osvojio je najviše nagrada, a Kejsi Aflek je proglašen najboljim glumcem.

Film „Mesečina“ osvojio je najviše nagrada, njih šest, na 32. dodeli nezavisnih Spirit nagrada za najbolja dostignuća u nezavisnom filmu napravljenih s malim budžetom, održanoj u kalifornijskoj Santa Moniki, dan pre holivudske svečanosti dodele filmskih nagrada Oskar.

„Mesečina“ je dobila nagrade između ostalih za najbolji film, Beri Dženkins za najboljeg reditelja, koji je sa Tarelom Alvinom Mekrejnejom nagrađen i za najbolji scenario, kao i posebnu nagradu Robert Altman, a u trci je i za osam Oskara, uključujući i za najbolji film.

Posljednja tri dobitnika nagrada Spirit, „Spotlight“, „Birdman“ i „12 godina ropstva“, osvojili su Oskare, dok ovogodišnji kandidati sa najviše nominacija za Oskare, poput filma „La La Land“, nisu ni bili u „igri“ za nagrade Spirit.

Nagradu Spirit za najboljeg glumca dobio je Kejsi Aflek za glavnu ulogu u film „Mančester na moru“, dok je najboljom glumicom proglašena Francuskinja Izabel Iper za ulogu u filmu „Ona“.

Najbolju sporednu ulogu osvojio je glumac Ben Foster u filmu Hell or high water“, a glumica Moli Šenon u filmu „Other People“, dok je nagradu za najbolji dokumentarac dobio film „O.J.:Made in America“.

Nemačko-rumunska produkcija „Toni Erdman“ proglašena je najboljim internacionalnim filmom, nagradu za najbolji prvi dugometražni film dobio je „The Witch“, dok je nagradu Džon Kasavetes za filmove s proračunom manjim od 500 hiljada dolara dobio film „Spa Night“.

Pročitajte još:

Mađarski film pobednik Berlinala
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.