Film
moja-kafica
moja-kafica
film/13.02.2017.

BAFTA - La La Land najbolji film

film
  • Promo
Autor fotografije:
Priredila: Lela Milivojević

Mjuzikl „La La Land“ osvojio je nagradu BAFTA za najbolji film, Ema Stoun je proglašena najboljom glumicom, a Dejmijen Šazel za najboljeg reditelja za isti film. Nagrada Britanske akademije na 70. dodeli u nedelju uveče za najboljeg glumca pripala je Kejsiju Afleku za ulogu u drami „Manchester by the sea“.

Mjuzikl „La La Land“, koji je već zaradio više od 270 miliona dolara, osvojio je i nagradu za najbolju muziku i za najbolju fotografiju.

O mjuziklu koji je nedavno odneo 7 „Zlatnih globusa“ – najviše u istoriji ovih dodela – film “La La Land” i oduševio tokom prethodne godine festivalsku i bioskopsku publiku zbog stila koji nas vraća u zlatno vreme Holivuda, te zbog maestralnih Rajana Goslinga i Eme Stoun, koji su se našli u glavnim ulogama više pročitajte OVDE.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Viola Dejvis za američku dramu „Fences“, dok je film „Manchester by the sea“ Keneta Lonergana osvojio nagradu za najbolji scenario.

BAFTA za najbolju sporednu mušku ulogu otišla je Devu Patelu za film „Lion“.

Nagradu za najbolju zvezdu u usponu dobio je Tom Holand, najbolji dokumentarni film je „13th“ Ave du Verne, dok je najbolji britanski film „Ja, Danijel Blejk“ Kena Louča.

Najbolji strani film je „Šaulov sin“ mađarskog redatelja Lasla Nemeša..

Pročitajte još:

Atelje kao inspiracija

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.