Film
film/22.10.2021.

“Ljubav oko sveta“ dolazi u Srbiju

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Najpoznatiji hrvatski putopisac Davor Rostuhar, dugogodišnji novinar i fotograf National Geographic, čovek koji je proputovao 120 država sveta, istraživao najudaljenije džungle Amazona i Papue i pešice stigao na Južni pol - predstaviće svoj poslednji projekat „Ljubav oko sveta“ koji je izveo sa suprugom Anđelom. Projekat će biti predstavljen u nekoliko gradova Srbije: u Beogradu 28.10, Novom Sadu 29.10, Zrenjaninu 30.10. i Pančevu 31.10.2021.

Nakon što su se Anđela i Davor Rostuhar venčali, otišli su na neuobičajan medeni mesec - godinu dana putovali su oko sveta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svetskih metropola, od tradicionalnih poligamskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svetskim naučnicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.

Ono što su saznali i naučili o ljubavi ali i o ljudima i životu, supružnici Rostuhar prikazali su u knjizi i dokumentarnom filmu. Film je svetsku premijeru imao na francusko-nemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Dok je na BelDocs festivalu u Beogradu u svojoj kategoriji proglašen za najboljim filmom, a tom prilikom je žiri zaključio “da je film nosilac univerzalne teme sa kojom je svako od nas u nekom trenutku mogao da se poistoveti i da osećaj katarze koji je u njima probudio oslikava veliku vrednost ovog dela”.

Film je tokom 2021. i najgledaniji domaći film u bioskopima u Hrvatskoj, a knjiga je najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.  Sve Davorove knjige su dostupne u Srbiji preko izdavačke kuće Komshe, a zahvaljujući saradnji sa Cinestarom, srpska publika će uskoro moći da film pogleda u Beogradu, Novom sadu, Zrenjaninu i Pančevu.


PROČITAJTE I: 

DRUMSKI TRKAČ: ENTONI BORDEJN OTVARA SLOBODNU ZONU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.