BBC
moja-kafica
moja-kafica

Korona virus: Još 102 slučaja zaraze u Srbiji, među njima i Đoković - u Americi više od 120.000 smrtnih slučajeva

Grigor Dmitrov seated next to Novak Djokovic
Getty Images
Grigor Dimitrov (u sredini) i Novak Đoković

U danu kada je Tedros Adhanom Gebrejesus, šef Svetske zdravstvene organizacije (SZO) upozorio da se pandemija korona virusa „ubrzava", a Krizni štab u Srbiji uveo nove mere, teniser Novak Đoković saopštio je da je pozitivan na testu.

U poslednja 24 časa u Srbiji još jedna osoba preminula je od posledica korona virusa, dok je zaraženo još 102 ljudi. Ukupan broj preminulih je 263.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna", rekao je Đoković, a prenosi Sport klub.

Na današnjoj sednici Republičkog kriznog štaba odlučeno je da se do daljeg zabrane posete bolnicima, uvede obavezno nošenje masaka, a preporučeno je da se u svim zatvorenim prostorima nose maske.

U Nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija uvedene su nove sedmodnevne restriktivne mere u okrugu Giterslo u kojoj živi oko 360.000 ljudi.

Posle Bugarina Grigora Dimitrova, i srpski teniser Viktor Troicki je potvrdio da je zaražen koronom.

U svetu je registrovano više od 9.150.000 slučajeva korona virusa, a preminulo je 473.000 ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

Koliko ljudi umire od korona virusa
The British Broadcasting Corporation

Šta se dešava u Srbiji?

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su zabeležena još 102 slučaja zaraze, jedna osoba je preminula, a ukupan broj umrlih popeo se na 263, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

U Srbiji su registrovana ukupno 13.092 slučaja, trenutno je na respiratorima 19 ljudi, a od početka pandemije testirano je 351.285 osoba.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je da je pozitivan na koronavirus, kao i njegova supruga Jelena.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna", rekao je Đoković, a prenosi Sport klub.

Srpski teniser našao se na meti kritika svetske javnosti, pošto je, uprkos pandemiji, organizovao dva turnira sa publikom u Beogradu i Zadru. Pre njega zarazio se i bugarski teniser Grigor Dimitrov koji je nastupio u Beogradu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right