Arhitektura
arhitektura/3.05.2017.

Osam odabranih za Dane arhitekture

arhitektura
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Priredio: Luka Novaković

U okviru priprema za 10. Dane arhitekture Sarajevo odabrano je osam radova koji će biti predstavljeni na ovogodišnjim Danima arhitekture. Na raspisanom, otvorenom, internacionalnom konkursu pod nazivom Kontinuirani enterijer učesnici su imali zadatak da kroz crtež, video, model, fotografiju ili neki drugi medij pokažu svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti prostora u kojima živimo i obitavamo.


Pravo učešća na konkursu su imali studenti i mladi do 35 godina starosti (arhitekte, dizajneri, multimedijalni umjetnici, fotografi...). Konkurs je bio otvoren od 20.02. do 15.04. ove godine.

Na konkurs je prijavljeno 28 radova iz 8 zemalja. Internacionalni stručni žiri, koji su činili Idis Turato, Tadaj Glažar, Ana Dana Beroš i Gorica Mehić, odabrao je osam najboljih radova. Ti radovi su: 

1. Prošlost nas ne zanima, autor: Dragan Strunjaš / Srbija
2. Villa Roza, autorica: Lana Stojićević / Hrvatska
3. A-casa, autori: Alexandra Berdan, Adriana Gheorghiescu, Tiberiu Teodor-Stanciu, Oana Codru, Ramona Costea, Oana Frunză / Rumunija
4. Bad terri(s)tories, autorica: Nataša Janković / Srbija
5. Telearhitektura, autorica: Vanda Trifunović / Hrvatska
6. Haliç Tersanesi, autorica: Zerina Džubur /Austrija
7. Paleotopija 2016, autor: Filip Pračić / Hrvatska
8. Piramide u Gizi, autori: Bruno Lang-Kosič, Iva Mandurić, Lea Mioković, Vili Rakita / Hrvatska

Autori nagrađenih radova će imati priliku da ih prezentuju javnosti na Pecha kucha prezentacijama u sklopu Dana arhitekture Sarajevo, od 17.-21. maja.

Detalje pobedničkih projekata, kao i ostale prijavljene radove možete videti na virtuelnoj izložbi na sledećem linku: https://www.daniarhitekture.ba/bs/dakonkurs

Dani arhitekture Sarajevo su regionalna plaforma koja tokom cele godine kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, podsticanju umrežavanja među arhitektima u regiji i promociji mladih arhitekata.

Centralni godišnji događaj – festival Dani arhitekture Sarajevo će se održati ove godine od 17. do 21. maja.

Pročitajte još:
Jan Gel: Grad po meri čoveka


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.