Arhitektura
moja-kafica
moja-kafica
arhitektura/18.04.2017.

Najavljeni Dani arhitekture u Sarajevu

arhitektura
  • Promo
Autor fotografije:
Priredio: Luka Novaković

Regionalni festival Dani arhitekture će se održati po 10. jubilarni put od 17. do 21. maja na različitim lokacijama u Sarajevu.

Pored vizuelnog identiteta 10. izdanja festivala, organizatori su predstavili i preliminarni program festivala.

Festival će, sada već tradicionalno, biti otvoren videomapingom jednog objekta od javnog značaja u Sarajevu. Organizatori su ove godine izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine,  gdje će biti otvorena i izložba “Kontinuirani enterijer”, u produkciji Dana arhitekture i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

U sledeća četiri dana, na dva stejdža, posetioci festivala će imati priliku da pogledaju dve izložbe, učestvuju na tri radionice i čuju šta o arhitekturi imaju da kažu već ostvareni i mladi arhitekti.

Od poznatih imena iz sveta arhitekture, svoje učešće na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Elger Blitz, Tadej Glažar i drugi uvaženi gosti, arhitekte i prijatelji Dana arhitekture.

Pecha Kucha program, rezervisan za promociju mladih arhitekata i umetnika, će predstaviti autore najboljih radova sa konkursa na temu “Kontinuirani enterijer”.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi i jednu novinu.

Posetioci festivala će imati priliku da goste - predavače upoznaju na dva načina: kroz prezentacije vlastite prakse, ali i kroz njihova mišljenja i stavove na panel diskusijama o spekulativnom dizajnu, medijima, praktikovanju arhitekture i edukaciji.Dani arhitekture su regionalna plaforma koja tokom cele godine kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, podsticanju umrežavanja među arhitektima u regiji i promociji mladih arhitekata.

Centralni godišnji događaj – festival Dani arhitekture će se održati ove godine od 17. do 21.maja na različitim lokacijma u Sarajevu.

Pročitajte još:

Ko je, wtf, Uzeir Hadžibejli?

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box