Arhitektura
arhitektura/18.04.2017.

Najavljeni Dani arhitekture u Sarajevu

arhitektura
  • Promo
Autor fotografije:
Priredio: Luka Novaković

Regionalni festival Dani arhitekture će se održati po 10. jubilarni put od 17. do 21. maja na različitim lokacijama u Sarajevu.

Pored vizuelnog identiteta 10. izdanja festivala, organizatori su predstavili i preliminarni program festivala.

Festival će, sada već tradicionalno, biti otvoren videomapingom jednog objekta od javnog značaja u Sarajevu. Organizatori su ove godine izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine,  gdje će biti otvorena i izložba “Kontinuirani enterijer”, u produkciji Dana arhitekture i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

U sledeća četiri dana, na dva stejdža, posetioci festivala će imati priliku da pogledaju dve izložbe, učestvuju na tri radionice i čuju šta o arhitekturi imaju da kažu već ostvareni i mladi arhitekti.

Od poznatih imena iz sveta arhitekture, svoje učešće na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Elger Blitz, Tadej Glažar i drugi uvaženi gosti, arhitekte i prijatelji Dana arhitekture.

Pecha Kucha program, rezervisan za promociju mladih arhitekata i umetnika, će predstaviti autore najboljih radova sa konkursa na temu “Kontinuirani enterijer”.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi i jednu novinu.

Posetioci festivala će imati priliku da goste - predavače upoznaju na dva načina: kroz prezentacije vlastite prakse, ali i kroz njihova mišljenja i stavove na panel diskusijama o spekulativnom dizajnu, medijima, praktikovanju arhitekture i edukaciji.Dani arhitekture su regionalna plaforma koja tokom cele godine kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, podsticanju umrežavanja među arhitektima u regiji i promociji mladih arhitekata.

Centralni godišnji događaj – festival Dani arhitekture će se održati ove godine od 17. do 21.maja na različitim lokacijma u Sarajevu.

Pročitajte još:

Ko je, wtf, Uzeir Hadžibejli?

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.