Aktuelno
aktuelno/11.01.2021.

Zlatiborska gondola prima prve putnike

aktuelno
  • Gold gondola
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Zlatiborska "Gold Gondola", jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, nakon pet godina od početka radova danas je puštena u rad, dok je  svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova. 

Trasa ima devet kilometara i povezuje centar Zlatibora i Ski-centar Tornik preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica.

Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ''Zlatiborskoj mobi'' imaće pravo na besplatnu vožnju.

Vožnja će trajati oko 25 minuta u jednom smeru. Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a cilj je da se u narednih pet godina ostvari deset miliona noćenja.

Od danas će gondola raditi tokom zime od 8.30 do 15 časova.  Prvih 10 dana, rad gondole će nadzirati radnici francuske firme "Poma", čija je oprema.

Usvojen je i cenovnik usluga ''Gold gondole'', gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak  budu prihvatljive svačijem džepu. Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara. 


PROČITAJTE I:

PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA

PUT OKO ZLATIBORA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.