Aktuelno
moja-kafica
moja-kafica
aktuelno/10.07.2021.

Zlatibor:Prvi međunarodni odbojkaški kamp

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Na Zlatiboru se od 1. do 15. jula održava prvi međunarodni odbojkaški kamp za dečake i devojčice. Kamp je pokrenut kao zajednički projekat opštine Čajetina i odbojkaškog udruženja Tin volej.

Polaznici kampa su deca tinejdžerskog uzrasta, a u kampu će trenirati ukupno 120 polaznika, od čega 35. dece iz čajetinske opštine, 32. dece sa Kosova i Metohije, i 30 iz Republike Srpske, čiji je dolazak na kamp omogućila Opština Čajetina. 

- Opština Čajetina je u svojim strateškim planovima zacrtala da budućnost ovog mesta posveti sportu, sportistima i zdravstvenom turizmu. Imamo izuzetne potencijale zato želimo da damo svoj doprinos, da pomognemo i motivišemo  decu da se bave sportom u najezdi svih poroka i izazova. Opština Čajetina će i u buduće podržavati ovakve projekte, i uvek će pomagati našu decu sa Kosova i Metohije, i iz Republike Srpske, koja žive u veoma teškim uslovima, jer je ovo za njih ogromno iskustvo, i velika sreća i radost  – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. 

- Kampovi su u suštini kratak period da bi se nešto kapitalno uradilo. Moja ideja i ideja trenerske organizacije je da damo određene smernice, da pokušamo da unificiramo neke elemente odbojkaške igre i da radimo na edukaciji trenera. To je ono što bih ja voleo u budućnosti da bude ideja ovog kampa, da zajedno sa ovom dečicom dolaze njihovi treneri koje bismo mi u našim razgovorima, uz ove iskusne kolege, sjajne demonstratore edukovali, što je jedno veliko bogatstvo ovog kampa koje će značiti za budućnost srpske odbojke – rekao je Darko Zakoč, proslavljeni odbojkaški trener. 

- Prva smena nam je neki reper kako sve to treba da izgleda, kako deca treba da se ponašaju, da ih uvedemo u ritam i sistem i neku disciplinu, što su deca postigla već posle prvih dva-tri dana. Očekujem da će tako biti i u drugoj smeni – istakla je Nataša Krsmanović, srpska odbojkašica.

Osim Nataše Krsmanović, u radu prvog međunarodnog odbojkaškog kampa učestvuje još jedna naša poznata srpska odbojkašica i reprezentativka Tijana Malešević, koja je rekla da u okviru kampa rade najbolji treneri sa ovih prostora i da veruje da je to prvo takvo iskustvu za većinu devojčica koje učestvuju u ovom odbojkaškom kampu. 

- Zahvalila bih se predsedniku opštine Čajetina što su prepoznali i podržali naš kvalitet, našu ideju i maksimalno radimo da ovaj kamp zaživi i da traje godinama – zaključila je Tijana Malešević.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

NAJPOSEĆENIJI NACIONALNI PARKOVI U SRBIJI


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.