Aktuelno
aktuelno/24.06.2019.

Zlatibor dobio Kulturni centar

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaZlatibor je dobio Kulturni centar, a svečano otvaranje je zakazano za sredu 26. juna 2019. godine. Reč je o objektu čiju je izgradnju pomoglo Ministarstvo Trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa opštinom Čajetina.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Кulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Кulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline.

Zlatibor je jedna od omiljenih planina, koju posećuje veliki broj turista. Poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima, kulturnim i zabavnim sadržajima, destinacija je na kojoj se održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije. 

Reč je o objektu koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Ukupna vrednost projekta je 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Kulturni centar na Zlatiboru će otvoriti Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Tekst je deo projekta “Digitalna razglednica Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.


PROČITAJTE JOŠ:

PRIZNANJE IZ OKSFORDA OPŠTINI ČAJETINA

PUT OKO ZLATIBORA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.