Aktuelno
aktuelno/24.06.2019.

Zlatibor dobio Kulturni centar

aktuelno
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaZlatibor je dobio Kulturni centar, a svečano otvaranje je zakazano za sredu 26. juna 2019. godine. Reč je o objektu čiju je izgradnju pomoglo Ministarstvo Trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa opštinom Čajetina.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Кulturni centar je značajan objekat koji će sadržajno upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a pored brojnih turista sadržaje Кulturnog centra koristiće i meštani Zlatibora i okoline.

Zlatibor je jedna od omiljenih planina, koju posećuje veliki broj turista. Poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima, kulturnim i zabavnim sadržajima, destinacija je na kojoj se održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije. 

Reč je o objektu koji su zajedničkim snagama gradili Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Ukupna vrednost projekta je 227.000.000,00 dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45.000.000,00 dinara, a 182.000.000,00 dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Kulturni centar na Zlatiboru će otvoriti Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Tekst je deo projekta “Digitalna razglednica Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019. godini.


PROČITAJTE JOŠ:

PRIZNANJE IZ OKSFORDA OPŠTINI ČAJETINA

PUT OKO ZLATIBORA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box