Aktuelno
aktuelno/28.05.2019.

ROSU upao na sever Kosova

aktuelno
  • Printscreen / YouTube / KosovaPress
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasJedinice ROSU upale su jutros na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, gde je uhapšeno najmanje pet osoba pod sumnjom da su umešane u organizovani kriminal, javlja RTS i dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

Kako javljaju izvori Danasa sa Kosova i Metohije, policija zvanično ima na umu šverc i organizovani kriminal, a nezvanično traga za osumnjičene za ubistvo Envera Zimberija, koji je bio ubijen tokom akcije policije 2011. godine, i Olivera Ivanovića. Do sada oko 30 privedenih, i dvojica ranjenih policajaca.

U Zubinom Potoku meštani su na magistralnom putu zapalili gume kako bi sprečili kosovske policajce da odvedu uhapšene.

Sirene za uzbunu odjekuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, nekoliko sati posle akcije kosovske policije, javio je izveštač FoNeta sa lica mesta.

Iznad grada lete helikopteri, most na Ibru nije moguće preći jer se sa obe strane nalaze prepreke, uz prisustvo pripadnika policije i vozila italijanskih karabinjera. Na glavnom gradskom trgu nema okupljanja, a građani sede po okolnim kafićima.

Istovremeno, u južnom delu Mitrovice nema nikakvog znaka da se događa bilo šta vanredno.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao za RTS da je u ime predsednika Vučića obavestio međunarodne predstavnike da, ako se odmah ne zaustavi akcija Prištine, nema sumnje kakva će reakcija Srbije biti u toku današnjeg dana. Dodao je da ROSU u Zubinom Potoku napada nenaoružano srpsko stanovništvo.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.