Aktuelno
moja-kafica
moja-kafica
aktuelno/21.06.2019.

Protest - "Dosta je masakra zelenila"

aktuelno
  • Fejsbuk / Petlovo brdo
  • Fejsbuk / Petlovo brdo
  • Fejsbuk / Petlovo brdo
  • Fejsbuk / Petlovo brdo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaU znak protesta zbog seče stabala u Košutnjaku Zelena stranka i organizacija Zelene brigade organizovaće u subotu, 22. juna, porodičnu šetnju za Košutnjak pod nazivom „Dosta je masakra zelenila“.

„Ovom građanskom i mirnom šetnjom želimo da pošaljemo poruku nadležnima: ‘Dosta je masakra zelenila’. Pozivamo sve sugrađane i borce za zaštitu prirode da nam se priključe u ovoj mirnoj šetnji. Ponesite sa sobom i ostavite svoju poruku gradonačelniku na nekom od preživelih stabala“, navodi se u saopštenju.

Šetnja počinje u 17.30 od autobuske stanice kod Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja a završava se kod posečenog drveća u Košutnjaku.

Podsetimo, na društvenim mrežama početkom nedelje pojavile su se fotografije većeg broja posečenih stabala u parku Košutnjak.

Seča stabala crnog bora stara 50 godina na Košutnjaku koja je uznemirila građane Beograda deo je pripreme terena za početak izgradnje multifunkcionalne dvorane.

Direktor Zavoda za medicinu sporta Goran Bojović, koji je investitor projekta izjavio je da će nedaleko od Zavoda i atletske staze uskoro biti položen kamen temeljac za izgradnju grandiozne sportske sale vredne 12 miliona evra i da je postavljeno obezbeđenje da bi radnici mogli nesmetano da rade.


PROČITAJTE I:

POSEČENA ZDRAVA STABLA U KOŠUTNJAKU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.