Aktuelno
aktuelno/16.03.2020.

Preporuka: Omogućiti digitalne sadržaje

aktuelno
  • Ministarstvo kulture
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaMinistarstvo kulture i informisanja uputilo je danas preporuku ustanovama kulture da se građanima Srbije omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture tokom vanrednog stanja.

„Ministarstvo je uputilo preporuku u nameri da stanovništvu olakša pristup sadržajima iz kulture, a imajući pre svega u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture i redukciju poslovnog procesa odnosno zabranu okupljanja u zatvorenim prostorima za više od 50 osoba, gde svakako spadaju izložbe, predstave, tribine i druga dešavanja“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Preporuka podrazumeva da ustanove kulture materijal u digitalnom obliku (virtuelne ture, digitalni audio i video materijal, fotografije, tekstove, 3D skenirane objekte i dr.) postavljaju na internet prezentacije, društvene mreže, internet kanale, itd.

„Preporuka je doneta u cilju što bezbolnijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije korona virusa i prvenstveno je namenjena onima koji su u bilo kojoj vrsti izolacije i građanima koji poštuju meru ostanka kod kuće“, dodaju iz ministarstva.


PROČITAJTE I:

SKUPLJAČI PERJA - 50 GODINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.